Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Stadionul Giuleşti, testat în vederea găzduirii EURO: România va juca aici în Liga Naţiunilor

By news.ro , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2022

Facilităţile stadionului Giuleşti, inaugurat la finalul lunii martie, vor fi testate prin găzduirea primelor meciuri internaţionale de cel mai înalt nivel, informează frf.ro.

Cu un an înaintea debutului turneului UEFA U21 EURO 2023, programat să se dispute în România, la Bucureşti şi Cluj-Napoca, şi în Georgia, pe noua arenă din Capitală se vor juca meciurile echipei naţionale a României cu Finlanda, 11 iunie, şi Muntenegru, 14 iunie, ambele din Liga Naţiunilor.

Prin organizarea celor două partide oficiale la distanţă de doar 3 zile vor fi verificate toate facilităţile arenei, reprezentând, în acelaşi timp, şi un bun prilej de stabilire a unui mod de lucru eficient cu echipa de organizare din Giuleşti. Testarea timpurie în condiţii reale face parte din bunele practici în organizarea evenimentelor sportive de top.

Arena din Giuleşti va găzdui partide la EURO U21 din 2023. Celelalte stadioane gazdă ale turneului, „Steaua”, Cluj Arena, „Dr. Constantin Rădulescu”, au beneficiat deja de organizarea de meciuri internaţionale de primă categorie.

Astfel, naţionala României revine în Giuleşti după 11 ani. Pe 3 iunie 2011, tricolorii învingeau pe fostul stadion „Valentin Stănescu” pe Bosnia şi Herţegovina, în preliminariile CE 2012, cu 3-0. Şi tot acolo, în 2004, România câştiga în faţa Germaniei, într-un meci amical, cu scorul de 5-1.

Programul complet al meciurilor din Liga Naţiunilor este următorul:

4 iunie: Muntenegru – România (ora 21:45)

7 iunie: Bosnia şi Herţegovina – România (ora 21:45)

11 iunie: România – Finlanda (ora 21:45)

14 iunie: România – Muntenegru (ora 21:45)

23 septembrie: Finlanda – România (ora 21:45)

26 septembrie: România – Bosnia şi Herţegovina (ora 21:45)

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW