Tuesday, November 30, 2021
Jurnalism corect


SRI: Doi cetățeni apatrizi, declarați indezirabili pentru România. Erau implicați în promovarea materialelor de propagandă teroristă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 iulie 2021

Doi cetățeni apatrizi au fost declarați persoane indezirabile în România pentru o perioadă de 10 ani, potrivit unei decizii a Curții de Apel București, la sesizarea Serviciului Român de Informații. 

Cei doi erau implicați în promovarea materialelor de propagandă teroristă, cu intenția de a convinge și a atrage noi adepți, potrivit unui comunicat transmis de SRI.

FA și BM(n.r. Faraj Amir și Bazm Mohammed, potrivit unor surse Main News) au un comportament, atitudini și opinii specifice persoanelor aflate în proces de radicalizare. Având în vedere aspectele menționate, SRI a acționat în scopul prevenirii materializării amenințărilor la adresa securității naționale, rezultate din prezența și activitățile desfășurate pe teritoriul României de către cetățenii străini”, se arată în comunicatul Serviciului Român de Informații.

Astfel, Faraj Amir și Bazm Mohammed au fost luați vineri în custodie publică de către Inspectoratul General pentru Imigrări din cadrul MAI, pentru a fi expulzați de pe teritoriul României.

În calitate de autoritate națională în domeniul prevenirii și combaterii terorismului, SRI are ca misiune prioritară prevenirea oricăror riscuri și amenințări pe profil antiterorist, cooperând constant în acest sens cu celelalte instituții din cadrul SNPCT, precum și cu partenerii externi”, a precizat sursa citată.

Sursă foto: cursdeguvernare.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW