Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


SRI dezminte că Elena Lasconi ar fi fost angajată sau colaboratoare a instituției

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 2 octombrie 2024

Elena Lasconi nu a colaborat cu SRI, nu a fost angajata acestui serviciu și nici nu a beneficiat de ajutor din partea Serviciului pentru a cumpăra un apartament, potrivit unui răspuns oficial transmis de reprezentanții instituției la solicitarea candidatei USR la președinție. 

„Doamna Elena Valerica Lasconi nu a avut calitatea de angajat și nu a colaborat cu Serviciul Român de Informații. Totodată, vă aducem la cunoștință că instituția noastră nu are legătură cu modalitatea de obținere de către persoana sus-menționată a dreptului de proprietate a bunului imobil la care faceți referire.”, a transmis SRI ca răspuns la cererea formulată de candidata USR.

Lasconi: „SRI spune negru pe alb că toate mizeriile aruncate despre mine în spațiul public sunt false”

Lasconi a solicitat informațiile, după ce a fost acuzată de către liberalii Rareș Bogdan și Silviu Mănăstire că ar fi fost șefa de cabinet a fostului director SRI, Radu Timofte.

„Știu că sunt un candidat incomod, știu că nu au cu ce să mă atace, știu că inventează o serie de mizerii pentru a încerca să-i convingă pe români că toți politicienii sunt la fel. Dar nu e așa. Eu nu am ascuns nimic din trecutul meu, ba chiar, vreme de 25 ani, orice român a putut să vadă dacă mă duc sau nu la serviciu și la ce serviciu mă duc, aprinzând televizorul și urmărindu-mi reportajele, buletinele de știri sau emisiunile. SRI spune negru pe alb că toate mizeriile aruncate despre mine în spațiul public sunt false. Adevărul iese întotdeauna la lumină! Peste două luni, avem șansa de a schimba real acest sistem susținut de o mână de oameni care, la ordin, execută tot ceea ce li se cere și care urmăresc mereu doar interesul personal”, a declarat Elena Lasconi, președinta USR.

Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW