Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


SRI cedează 11.000 mp din fostul Parc Grozăvești către Sectorul 6

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 noiembrie 2023

Guvernul a lansat în consulare publică un proiect de Hotărâre prin care o suprafață de peste 11.000 mp din ceea ce a fost Parcul Grozăvești trece în administrarea Primăriei Sectorului 6 pentru a fi amenajată ca parc. 

Cu o suprafață totală de circa 8 hectare, Parcul Grozăvești se află în prezent într-o stare deplorabilă, fiind amenințat cu dispariția. O bucată de 3,46 hectare se află în proprietatea firmei Office Developers Investments, controlată de afaceristul Alin Nicolae, care plănuiește construirea unor blocuri cu 23 de etaje. Potrivit HotNews.ro, societatea a tăiat ilegal 49 de arbori la începutul acestui an, fiind amendată de Primăria Capitalei cu infima sumă de 4.900 lei.

SRI voia spital în Parcul Grozăvești

O altă bucată, de circa 11.000 mp, a Parcului Grozăvești, a fost transferată în anul 2016 Serviciului Român de Informații pentru construirea unui nou spital „Agrippa Ionescu”.

După ce mai mulți cetățeni au reclamat pericolul în care se află Parcul Grozăvești, una dintre puținele oaze de verdeață în această zonă a Capitalei, la propunerea viceprimarului USR Mihaela Ștefan, consilierii locali din Sectorul 6 au adoptat un proiect de hotărâre prin care solicită revenirea acestei suprafețe de teren în administrarea Primăriei Sectorului 6.

Terenul va redeveni parc

Apoi, în urma unui târg PNL-PSD, Consiliul General a adoptat, la finalul anului trecut, hotărârea prin care a cerut oficial terenul Guvernului României. SRI a fost de acord pentru că, între timp, responsabilii din instituție au renunțat la ideea construirii spitalului pe această suprafață.

Abia acum însă urmează să fie aprobată Hotărârea de Guvern prin care terenul va reveni Sectorului 6. Primăria condusă de Ciprian Ciucu are 2 ani la dispoziție să o amenajeze. Dacă nu va face acest lucru, terenul va reveni SRI.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW