Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Sprijin de 75% din salariu pentru părinți în cazul în care cursurile elevilor se suspendă din cauza COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 august 2020 Etichete: , , ,

Guvernul va acorda părinţilor, în noul an şcolar, un sprijin de 75% din salariu în situația în care cursurile se suspendă într-o anumită şcoală pe motive ce ţin de pandemia COVID-19, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban, citat de AGERPRES.

„În perioada stării de urgenţă a existat o formă de sprijin a familiilor cu copii. Pe perioada în care au fost suspendate cursurile şcolare, un părinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă, într-un fel de concediu, să spun, plătindu-i-se 75% din salariul său. Şi pentru începerea şcolii vom lua o măsură similară. Măsura, în schimb, va fi flexibilă, pentru că situaţia epidemiologică fiind diferită de la localitate la localitate, nu va fi o măsură generală, aşa cum a fost, (…) va fi o măsură locală. Dacă într-o şcoală avem cazuri şi se închide şcoala 14 zile, toţi părinţii elevilor din şcoala respectivă vor primi, pe perioada suspendării cursurilor, să zicem de 14 zile, acea formă de sprijin de 75%”, a explicat Orban.

Ludovic Orban a mers joi în Valea Jiului, unde a discutat cu minerii și a vizitat Muzeului mineritului, proiect reabilitat din fonduri europene.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Educației a anunțat când vor fi livrate tabletele pentru elevi

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW