Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Adolescentul care a pulverizat spray lacrimogen într-un liceu din Capitală, plasat sub control judiciar / Tatăl spune că băiatul era victimă a bullying-ului

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 14 februarie 2024

Un elev în vârstă de 15 ani de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Capitală a fost plasat sub control judiciar după ce a utilizat un spray paralizant asupra colegilor săi. Tatăl adolescentului susține că fiul său era victimă a bullying-ului şi că a acționat în autoapărare în fața unui atac din partea a aproximativ 20 de colegi.

„Au ieşit în curte şi băiatul meu era retras cu un coleg la zid, cu spatele, şi au venit în jurul lui vreo 20 de persoane, toţi din şcoală, şi au început să se ia de el, să îl împingă, să-l scuipe, să îi dea cu palma… L-au pus jos toţi, câţi erau, 20, şi l-au luat la pumni, la picioare. Copilul s-a ridicat, avea la el un spray paralizant dat de mine, pentru că noi stăm într-un cartier unde sunt câini mulţi”, a declarat jurnaliştilor tatăl băiatului.

Tatăl adolescentului a declarat că va merge la Institutul de Medicină Legală pentru a obține un certificat medico-legal care să ateste că fiul său a fost victima unei agresiuni.

În urma incidentului de marți, 13 februarie, 25 de elevi au ajuns la spital cu simptome legate de expunerea la un spray iritant sau paralizant. Dintre aceștia, 14 au fost transportați la Spitalul Grigore Alexandrescu, iar 11 la Spitalul Marie Curie. În total, 33 de elevi au fost evaluați medical.

În cauză a fost întocmit dosar penal, din oficiu, pentru săvârșirea infracțiunilor de „tulburarea ordinii și liniștii publice”, „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase” și „lovire sau alte violențe”.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Siguranță Școlară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW