Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Criminalul în serie care a incendiat o fata de 17 ani nu era supravegheat de nicio autoritate a statului

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 17 iunie 2020 Etichete: , ,

Tribunalul Mehedinți nu a comunicat Serviciului județean de probațiune Mehedinți hotărârea judecătorească prin care Ion Turnagiu a beneficiat de liberarea condiționată, au declarat surse judiciare pentru SpotMedia.ro.

Prin urmare, Serviciul de probațiune nu l-a luat în evidență pe Turnagiu și nimeni nu îl supraveghea legal.

Cine sunt cele 5 victime cărora le-a luat viața

Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață pentru omor. Toate faptele au fost săvârșite în contextul unor tâlhării.

Surse apropiate cazului au explicat, pentru Main News, că, în 1993, bărbatul a ucis o femeie, în județul Timiș. Cum aceasta era însărcinată în luna a șaptea, iar copilul nu a supraviețuit, au fost considerate două crime.

Mai apoi, el a ucis doi vârstnici în București. În același an, 1993, a luat viața unui alt bărbat, de această dată în Drobeta Turnu Severin.

Reclamat de fată pentru viol, prieten cu tatăl victimei

Mai grav este că, pe 9 iunie, fata l-a reclamat pe individ pentru viol. Potrivit unor surse, în ziua respectivă, polițiștii au dus-o pe copilă la un centru pentru minori din Drobeta Turnu Severin.

Mai apoi, la IML, unde experții ar fi stabilit că fata nu prezintă suficiente leziuni care să indice că a fost victima infracțiunii de viol. Chiar și așa, există un dosar penal pentru verificarea acuzațiilor.

Pe 11 iunie, bunica tinerei a mers la centrul pentru minori și a luat-o acasă. Tentativa de omor (incendierea) a avut loc pe 12 iunie, noaptea.

Cât despre individ, el se afla în izolare de pe 7 iunie, pentru că s-a întors din Olanda. Sursele Main News mai spun că, pe 6, el l-a dus pe tatăl victimei la muncă în această țară.

Ion Turnagiu a fost arestat preventiv, în cele din urmă, în dosarul de tentativă de omor, deschis după incendierea tinerei de 17 ani.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *