Tuesday, November 30, 2021
Jurnalism corect


Spitalul modular de la Iaşi va fi deschis cu întârziere / Firma care a câștigat licitația nu poate face livrarea la timp / Care este motivul

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 mai 2020 Etichete: , ,

Spitalul modular de la Iaşi va fi deschis cu întârziere după ce firma din Turcia care a câștigat licitația pentru construcția acestei unități medicale a anunţat că nu poate livra la timp containerele.

Motivul este legat de măsura carantinei care a fost instituită de autorităţile de la Ankara. Firma turcească urma să livreze 100 de containere pentru construcția acestui spital modular.

Containerele sunt gata de livrare însă acestea vor ajunge cu întârziere în România din cauza carantinei.

„Ca urmare, producătorul va demara procedurile de transport a containerelor în momentul în care situaţia din Turcia o va permite. Societatea contractantă a invocat forţa majoră şi a solicitat o extindere a termenelor de livrare, respectiv montare şi instalare a spitalului mobil modular“, se arată într-un comunicat al CJ Iaşi.

Reprezentanții firmei din Turcia au dat asigurări, la sfârșitul săptămânii trecute, că toate containerele sunt gata de livrare.

„La sfârşitul săptămânii trecute am participat la o videoconferinţă cu reprezentanţi ai firmei din Turcia care ne-au asigurat că toate containerele sunt realizate, aşteptând doar posibilitatea de a fi încărcate şi transportate spre România. Ar fi vorba de aproximativ patru kilometri de containere. Facem toate demersurile necesare pentru ca acest spital să ajungă cât mai repede la Iaşi. Am solicitat Guvernului României, în baza tratatelor de cooperare cu Turcia, pe căile diplomatice de care dispune, să ne ofere sprijinul necesar pentru ca acest transport să poată fi realizat în cel mai scurt timp posibil,” a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi şi al EURONEST.

Contractul de achiziţie a spitalului modular a fost semnat pe 21 aprilie și valorează 13,2 milioane de euro. Compania turcească se numește SDI Global LLC.

Spitalul modular va fi format din aproximativ 100 de containere de diferite dimensiuni şi va avea o capacitate de 250 de paturi, din care 100 pentru terapie intensivă. Spitalul va fi amplasat în localitatea Leţcani, la intrarea în municipiul Iaşi.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW