Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Spitalul Militar, precizări despre starea de sănătate a lui Marcel Ciolacu / Liderul PSD a fost externat după ce a fost testat pentru Covid-19 / Ciolacu: Sunt bine! Mă întorc la treabă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 10 mai 2020 Etichete: , , ,

Liderului Partidului Social Democrat i s-a făcut rău în timpul conferinței de presă pe care a susținut-o duminică. Marcel Ciolacu și-a revenit în scurt timp și a plecat la spital pentru a fi supus unor analize. Se pare că social-democratul a suferit un episod de lipotimie și hipocalcemie, conform doctorilor. Înainte de a fi externat, Ciolacu a fost testat pentru coronavirus.  

Liderului PSD i-au fost făcute mai multe analize şi a fost externat după ce doctorii i-au făcut o serie de  recomandări.

”În conformitate cu prevederile Legii nr. 38/ 2018 pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane şi pentru completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, domnul Marcel Ciolacu, Preşedintele Camerei Deputaţilor, s-a prezentat, în cursul acestei zile la Unitatea Primire Urgenţă a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” pentru un episod lipotimic. Conform protocolului de diagnostic al unităţii noastre, s-au efectuat o serie de investigaţii clinice, paraclinice şi de laborator. Coroborând aceste date cu datele testelor imagistice, precum şi cu rezultatele consulturilor multidisciplinare realizate de către specialişti în medicină de urgenţă, ATI, neurologie şi cardiologie, a rezultat diagnosticul de: Episod lipotimic recent – în observaţie etiologică, Hipocalcemie frustă”, a transmis Spitalul Militar Central.

Președintele PSD a fost supus și la testul COVID 19.

”Rezultatul testului rapid este negativ. Testul PCR este în lucru. Tratamentul urmat de pacient în unitatea noastră a constat în reechilibare hidro-electrolitică”, se mai arată în comunicat.

Conform reprezentanţilor Spitalului Militar, starea de sănătate a pacientului este stabilă, cu evoluţie favorabilă, “fapt ce permite externarea acestuia cu recomandări medicale de continuare a investigaţiilor: tratament conform receptei, evitarea ortostatismului prelungit, a stărilor de suprasolicitare şi a stresului, regim alimentar şi hidratare corespunzătoare”. 

După tot incidentul Marcel Ciolacu a postat un mesaj pe Facebook în care a dat asigurări că se simte bine.

„Sunt bine, mulțumesc lui Dumnezeu! Mulțumesc familiei mele, prietenilor, colegilor de partid, jurnaliștilor și tuturor celor care ați fost alături de mine și mi-ați dat mesaje de susținere!
Nu în ultimul rând, le mulțumesc cadrelor medicale de la Spitalul Militar pentru investigațiile făcute. Totul este în regulă. Mă întorc la treabă!”, a scris Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW