Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Spitalul Militar este pregătit să preia pacienți cu COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 martie 2020 Etichete: , ,

Spitalul Militar Central din București este pregătit să preia pacienți diagnosticați cu COVID-19 și care au și alte afecțiuni de sănătate, a declarat medicul Cristian Constantin Stanciu, medic specialist în medicină de urgență. Medicul este de părere că în perioada următoare numărul de cazuri de COVID-19 va crește pe măsură ce vor fi testați contacții actualilor pacienți.

„Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Militar este pregătită să primească pacienți covid, care au alte afecțiuni asociate, mă refer aici la afecțiuni altele decât aceasta boală virala, care implica o afectare cu risc vital – infarct miocardic, traumatisme, colică renală. Astfel încât putem sa preluăm pacienții, să îi diagnosticam, să putem colabora cu secțiile spitalelor acolo unde există pentru fiecare patologie, saloane de izolare pentru astfel de pacienți, încât să beneficieze de ceea ce au nevoie pentru patologia amenințătoare de viata și pentru covid pozitiv.”

Medicul Constantin Stanciu a declarat că la nivelul Spitalului Militar au fost realizate circuite prin care să fie evitată intersectarea pacienților cu COVID-19 cu alte persoane internate.

„Așa cum se prezintă construcția s-au gestionat circuite care sa nu intersecteze pacienții, ariile personalului în zona vestiarului, în zona de interacțiuni umane și care să mențină la maxim de siguranță toate celelalte circuite care țin de pacienții non-covid.”

Constantin Stanciu: În principiu, numărul pacienților suspecți o să crească

În opinia medicului Constantin Stanciu, măsurile care au fost luate de autorități au fost de natură să împiedice răspândirea necontrolată a virusului. Cu toate acestea, nu ar trebui să ne surprindă o creștere a numărului de cazuri diagnosticate după ce va trece perioada de incubație pentru contacții pacienților deja infectați.

„La nivelul României, pare un număr mic de pacienți, numărul de cazuri mă face să cred ca situația este sub control din punct de vedere epidemiologic, iar măsurile luate pentru identificarea și carantinarea pacienților suspecți își fac efectul. În principiu, numărul pacienților suspecți o să crească pentru că perioada de incubație, contactele trecute și viitoare ne fac sa credem că există un vârf al epidemiei la un moment dat. Să sperăm că gestionăm acest vârf cu resursele pe care le avem fără panică și fără stres.”

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW