Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Spitalul „Marius Nasta” din Capitală nu mai primește de astăzi pacienți cu Covid-19. Manager: Nu mai avem niciun loc / Nu ne așteptam

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 20 iunie 2020 Etichete: , , ,

Managerul Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, Beatrice Mahler, a anunțat că unitatea medicală nu mai poate primi începând de sâmbătă pacienți infectați cu coronavirus.

Managerul spitalului spune că Institutul „Marius Nasta” este în imposibilitatea de a mai răspunde la posibilitatea de internare pentru Covid.

„De azi nu mai avem niciun loc pentru pacienții Covid confirmați. Mai sunt două locuri la suspecți și câteva locuri pentru alte infecții, este un compartiment special, unde riscurile sunt duble, sunt pacienți care au și infecție cu Covid și cu tuberculoză asociată, este o formă dublă de infecție și contagiune.

Suntem într-o situație pe care nu am mai parcurs-o de când s-a deschis pavilionul Covid. Nu ne așteptam să se întâmple în perioada de relaxare. Ne obligă să tragem un semnal de alarmă, să devenim cât se poate de responsabili!

Acest număr de cazuri în creștere cu ocuparea de locuri în spitale este un lucru critic, poate crea într-o uniate de timp riscul ocupării paturilor din ATI. Evoluția acestor pacienți nu poate fi prevăzută de nimeni, forme aparent ușoare de boală se pot transforma în situații critice

Din cei 49 pacienți nu sunt pacienți la ATI, opt asimptomatici, nu sunt forte severe, dar ne putem aștepta ca evoluția să meargă către forme severe. Niciodată nu am ajuns la capacitatea maximă, de 7 – 10 zile numărul a crescut treptat. Suntem în imposibilitatea de a mai răspunde posibilitatea de internare pentru Covid.”, a avertizat Beatrice Mahler.

sursa foto: Redactia

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW