Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Spitalul Judeţean Timişoara a făcut plângere penală împotriva unui angajat / Brancardierul a mințit la triajul epidemiologic

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 11 august 2020 Etichete: ,

Un brancardier de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgentă “Pius Brânzeu” Timişoara s-a ales cu plângere penală din partea instituției la care lucrează pentru că a făcut declarații false la triajul epidemiologic.

La triajul epidemiologic brancardierul a declarat ca nu a luat contact cu vreun caz confirmat cu COVID-19, deşi soţia sa a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2 şi era chiar simptomatică.

“Spitalul Clinic Judeţean de Urgentă “Pius Brânzeu” Timişoara  a făcut, în data de 10 iulie a.c. plângere penală faţă de un angajat care în datele de 18 şi 20 iulie cu ocazia efectuării triajului epidemiologic, a declarat pe propria răspundere că nu a intrat în contact direct cu un caz confirmat Covid-19, deşi cunoştea că anterior soţia sa a fost confirmată ca fiind infectată cu virusul SARS – CoV – 2(….)Totodată, la data de 20.07.2020, angajatul unităţii spitaliceşti a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul SARS – CoV – 2 (COVID – 19), existând astfel indicii ale nerespectării măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, conform unui comunicat de presă, de marţi, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Soţia brancardierului de la SJ Timișoara a fost confirmată cu COVID – 19 şi este simptomatică. Aceasta este angajată la compania de procesare a cărnii Smithfield din judeţul Timiş, unde de mai multă vreme există un focar şi unde peste 200 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, conform news.ro.

sursa foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW