Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Spitalul Gerota are o nouă conducere: Un medic care s-a aflat în stare gravă din cauza infectării cu noul coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 mai 2020 Etichete: , ,

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, vineri, că Spitalul MAI Prof. Dr. Dimitrie Gerota din București are o nouă conducere. În funcția de director general a fost numită Moise Alida, medicul șef al secției ATI, care a fost în stare gravă din cauza infectării cu virusul Covid-19.

„Începând de astăzi, medicul șef al Secției ATI a Spitalului de Urgență „Profesor Dr. Dimitrie Gerota” București, doamna Moise Alida, cea care A ÎNVINS MOARTEA printr-o luptă crâncenă cu acest virus, și care va continua să salveze vieți, a fost împuternicită să îndeplinească funcția de director general al acestei unități.

Tot de astăzi, directorul general al Spitalului de Urgență „Profesor Dr. Dimitrie Gerota” București, domnul Dragomir Dinu, a fost împuternicit director al Direcției Medicale din Ministerul Afacerilor Interne. Iar acesta va avea ca director adjunct, pe medicul șef al Secției Gastroenterologie din Spitalul Gerota respectiv, doamna Mahu Claudia-Iulia, care a fost împuternicită să îndeplinească această funcție”, a scris ministrul de Interne pe Facebook.

Pe 1 aprilie, autoritățile au anunțat că unitatea medicală nu mai este în carantină. Spitalul Gerota a fost primul focar de coronavirus, după ce aici a venit să se trateze un fost ofițer MAI, în vârstă de 60 de ani, care a mințit autoritățile și nu a spus că a fost în Israel, o față foarte afectată de pandemie.

După ce starea lui de sănătate s-a agravat, el a recunoscut că a fost în străinătate și a fost testat pozitiv pentru coronavirus, însă la acel moment deja își infectase familia și mare parte din personalul de la Gerota.

Ulterior, întreg spitalul a fost plasat în carantină, cu tot cu medicii și pacienții care erau internați acolo. Mai mult, din cauza inconștienței fostului ofițer, două doctorițe s-au aflat în stare extrem de gravă.

În aceste momente, a fi ministru al Afacerilor Interne reprezintă poate cea mai importantă misiune a vieții mele….

Publicată de Marcel Vela pe Vineri, 8 mai 2020

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW