Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi este aproape plin de bolnavi de coronavirus / Doar două paturi libere la această unitate medicală

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2020 Etichete: , ,

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi este aproape plin de bolnavi, în acest moment la unitatea medicală fiind internați 99 de bolnavi infectați cu Covid-19.  

Conform managerului spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, la această unitate medicală mai sunt disponibile doar două paturi. În prezent, la unitatea medicală mai sunt internați 99 de pacienți.

„Cea mai mare problemă o reprezintă numărul locurilor pentru bolnavii suspecţi de COVID-19. Acum mai avem doar două locuri. Fiecare persoană suspectă de COVID-19 stă singură în salon, pentru că sunt norme internaţionale care trebuie respectate. Când ajungem la capacitate, rog colegii de la spitalele care au astfel de cazuri să izoleze persoana suspectă de COVID-19 până la confirmarea sau infirmarea diagnosticului. Posibil ca această situaţie să producă frustrări, dar ţin să asigur că noi aici tratăm fără discriminare toţi pacienţii. Nu contează vârsta, starea socială, studiile sau locul din care vin bolnavii”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ.

Potrivit acesteia, Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi dispune de nouă paturi la ATI, 15 paturi pentru suspecţi şi 184 de paturi pentru bolnavii diagnosticaţi cu COVID-19.

„În urmă cu o săptămână sistemul medical a intrat în strategia de fază 4. Asta înseamnă, potrivit documentelor oficiale, intrarea în acțiune a ceea ce înseamnă generic Spitale Covid 19. Ne aflăm în perioada ascendentă a curbei îmbolnăvirilor iar Spitalul de Boli Infecțioase din Iași preia cazurile medii și grave. Luptăm pentru sănătatea dumneavoastră iar infrastructura este formată din 9 paturi de Terapie Intensivă, 15 paturi pentru suspecți și 184 de paturi pentru bolnavii diagnosticați cu Covid 19. Faptul că s-a contabilizat un număr mic de ieșeni diagnosticați cu SARS-COV 2 arată managementul bine țintit realizat de toate instituțiile implicate, de la Prefectură, Primărie, Consiliul Județean, Serviciul Județean de Ambulanță, SMURD, medici de familie, ISU, DSP CJASS și spitale. Avem nevoie de încrederea dumneavoastră. Vom lupta pentru fiecare viață!”, a mai spus managerul spitalului.

La nivelul județului Iași au fost confirmate 92 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Din data de 10 martie, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au fost internați 133 de pacienţi infectați cu Covid-19. De asemenea, în tot acest timp aici au fost înregistrate 11 decese.

Din totalul bolnavilor internați, doar 58 dintre ei au fost din Iași, restul provenind din București-1, Botosani-8, Bacau-5, Neamt-22, Prahova-1,Suceava-31, Vrancea-1, Vaslui-6. De menționat că din acest spital s-au externat vindecați 40 de pacienți.

La acest moment, în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași sunt internați 99 de bolnavi, din care 41 sunt din alte județe.

sursa foto: insitutiimedicale.ro

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW