Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, redeschis pentru internări după 9 luni de la incendiul care a cuprins secția ATI
După mai bine de 9 luni de la incendiul care a cuprins secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unitatea sanitară poate interna din nou pacienți. Managerul spitalului, Claudia Cambrea, a declarat marți, 5 iulie, că a fost redeschisă o secție de boli infecțioase de adulți, cu un număr de 19 paturi.
În luna mai, unitatea sanitară a fost redeschisă parțial, dar pacienții puteau fi tratați în regim de spitalizare de zi.
„În acest moment, numărul de paturi este mult mai mic comparativ cu ce am avut anterior, dar dat fiind că jumătate din aripa lungă a clădirii este nefuncţională şi va fi nefuncţională în perioada imediat următoare, chiar dacă numărul de paturi este relativ mic, noi suntem mulţumiţi că în sfârşit putem să venim în sprijinul constănţenilor şi al turiştilor care vin pe litoral şi să putem să asistăm în regim de spitalizare continuă bolile infecţioase obişnuite, bolile infecţioase de sezon”, a declarat, marți, managerul unității sanitare, citată de News.ro.
Înainte de incendiul din octombrie 2021, spitalul avea 160 de paturi la dispoziție în clădirea principală.
„În clipa în care se vor finaliza toate lucrările pe jumătate din clădire vor fi 80 de paturi funcţionale. Vom mai avea 52 de paturi care vor funcţiona în spitalul modular(…)Studiul de fezabilitate pentru spitalul modular s-a finalizat, a fost predat de către spital municipalităţii. A fost aprobat în şedinţa de Consiliu Local de săptămâna trecută. Urmează acum să se întocmească caietul de sarcini şi să se liciteze lucrarea”, a adăugat Claudia Cambrea.
Cele 80 de paturi noi ar urma să fie funcționale până la începutul lunii august, iar spitalul modular ar urma să fie construit până la finalul anului, a menționat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.
„Secţia de ATI, care ştiţi că a fost distrusă în totalitate, este în conservare, iar în partea aceea a clădirii vor trebui demarate lucrări de consolidare a întregii clădiri şi abia apoi va putea fi funcţional acel tronson de clădire”, a mai precizat Cambrea.
Un incendiu a izbucnit, vineri, 1 octombrie, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la Secția de Terapie Intensivă, soldat cu 7 decese.
Avocatul a mai declarat, atunci, că detectoarele de oxigen din secția ATI a spitalului din Constanța erau scoase din priză sau nu funcționau, întrucât pacienții și medicii erau deranjați de sunetele pe care le produceau.
VEZI ȘI: FOTO Imaginile dezastrului din secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța
Sursă foto: Inquam Photos / Costin Dincă