Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Spitalele vor trece sub coordonarea Ministerului Sănătății în perioada pandemiei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 aprilie 2020 Etichete: ,

Executivul a luat decizia de a trece spitalele aflate în subordinea autorităților locale sub coordonarea Ministerului Sănătății, a anunțat într-o conferință de presă ministrul Nelu Tătaru. Prin această măsură, ministrul Sănătății va putea numi sau demite persoane în funcțiile de conducere.

„Guvernul a decis ca în perioada pandemiei toate unitățile sanitare care se aflau în subordinea autorităților locale să fie transferate în coordonarea Ministerului Sănătății. Va fi transferată inclusiv activitatea de numire sau revocare a persoanelor care ocupă funcții de conducere”, a declarat Nelu Tătaru.

Prevederea Ordonanței de urgență

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, pe perioada situației de urgență instituită în condițiile OUG nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, Ministerul Sănătății coordonează organizarea și funcționarea tuturor unităților sanitare din subordinea autoritatilor administrației publice locale și exercită inclusiv atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul acestor unități.

Sursa foto: Facebook / Spitalul Universitar

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW