Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Spitalele private ar putea accesa fondurile statului pentru programele de sănătate/Proiect de lege

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Spitalele private ar putea accesa oricând fondurile statului pentru programele de sănătate. Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică o ordonanță în acest sens.

Clinicile și spitalele private aveau posibilitatea să implementeze programe de sănătate doar în situația în care era depăşită capacitatea furnizorilor publici.

 „Prin proiectul de act normativ se propune ca serviciile medicale din cadrul programelor naţionale de sănătate curative, care se suportă din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate să se deruleze în mod unitar atât prin furnizori publici, cât şi prin furnizori privaţi, în mod similar cu reglementarea privind furnizorii privaţi de medicamente şi dispozitive medicale. Astfel, se asigură accesul imediat al pacienţilor la tratament in cadrul programelor naţionale de sănătate curative şi, funcţie de opţiunea acestora, prin furnizorii care sunt autorizaţi şi evaluaţi şi care au încheiat contracte de furnizare de servicii medicale cu casele de asigurări de sănătate”, se arată în proiectul de ordonanță.

Pentru a intra în vigoare, este nevoie de modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Odată cu intrarea în vigoare a acestei noi reglementări, accesul pacienţilor la tratament ar trebui îmbunătățit, susține Guvernul.

„ Se va îmbunătăţi accesul pacienţilor la tratament, prin acordarea unor servicii integrate şi servicii conexe în cadrul unor programe naţionale de sănătate curative, având în vedere faptul că în anul 2020 va începe derularea programului naţional pentru persoanele cu afecţiuni din spectrul autist, precum şi faptul că în cadrul programelor naţionale de sănătate curative, pentru unele dintre aceste programe vor fi acordate servicii integrate, care pot cuprinde, după caz, medicamente, servicii medicale, investigaţii paraclinice etc”, se mai arată în expunerea de motive a proiectului.

sursa foto: Mediafax

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 61866 additional Information on that Topic: mainnews.ro/spitalele-private-ar-putea-accesa-fondurile-statului-pentru-programele-de-sanatate-proiect-de-lege/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 71381 additional Info on that Topic: mainnews.ro/spitalele-private-ar-putea-accesa-fondurile-statului-pentru-programele-de-sanatate-proiect-de-lege/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW