Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


Două spitale, un liceu și sute de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă / Când vor fi finalizate lucrările

By Teșcan Ana , in Stirile zilei , at 16 mai 2022

Spitalele Colentina și Matei Balș, Colegiul Național Iulia Hașdeu, dar și sute de blocuri din Sectoarele 1 și 2 din București au rămas fără apă caldă de luni, 16 mai. Motivul sistării alimentării cu apă caldă este realizarea mai multor lucrări în zonă, iar termenul estimat pentru finalizarea lor este vineri, 20 mai. 

Termonergetica București a anunțat, printr-un comunicat, că în Sectorul 2, în zona Ștefan cel Mare, „se realizează lucrări de remediere a mai multor avarii la rețeaua primară DN 700, cu o vechime de aproape 50 de ani”, dar și lucrări „pentru înlocuirea a aproximativ 100 de metri de conductă DN 600”, cu aceiași vechime, pe Șoseaua Mihai Bravu.

Lucrările anunțate de Termoenergetica lasă fără apă caldă 161 de blocuri, spitalele Colentina și Matei Balș și Colegiul Național Iulia Hașdeu.

În ceea ce privește Sectorul 1, se vor face lucrări de remediere a mai multor avarii depistate în urma unor lucrări deja efectuate, la rețeaua DN 800, cu o vechime de aproape 40 de ani. Lucrările din Sectorul 1 lasă fără apă caldă 229 de blocuri.

„Este important de subliniat că echipele CMTEB vor lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât pe măsură ce se vor remedia avariile, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat”, se mai arată în comunicat.

Termoenergetica a transmis anterior că, din cauza vechimii rețelei de termoficare, nu se pot realiza controale când rețeaua este în funcțiune.

Rețeaua de termoficare a fost pusă în funcțiune în anul 1986, conform aceleiași surse.

La începutul lunii, și Spitalul de Copii Marie Curie din Sectorul 4 al Capitalei a rămas fără apă caldă pentru 5 zile pentru realizarea lucrărilor de remediere a unei avarii.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW