Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Specialiștii din Parchetul General critică proiectul pentru desființarea SIIJ

By Madalina Balaceanu , in Justitie , at 19 iunie 2020 Etichete: , ,

Specialiștii din Parchetul General critică proiectul pentru desființarea SIIJ, precizând că acesta nu întrunește normele de tehnică legislativă cerute de lege, fiind deficitar atât sub aspectul conținutului, cât și al fundamentării soluției legislative propuse.

„Astfel,  se  desprinde necesitatea modificării și completării unor  prevederi  ale proiectului întrucât  există  arii  nereglementate,  cum  ar  fi  resursele  umane şi  cele materiale, sau  care  lasă  loc  de  ambiguităţi  interpretative, ca   în   cazul situaţiilor tranzitorii.

În concret, domeniul resurselor umane este doar parţial reglementat, în sensul că nu este acoperită situaţia tuturor categoriilor de personal, cel auxiliar de specialitate sau cel contractual neregăsindu-se în textul proiectului de lege(…)”, se arată în analiza făcută de specialiștii de la Resurse Umane din Parchetul General.

Citește și: DOCUMENT Contraatacul Secției Speciale, în scandalul desființării/ Cum se apără procurorii controversatei structuri de parchet

Aceștia precizează că proiectul este deficitar și sub aspectul dispozițiilor tranzitorii, „impunându-se, în special, reglementarea unor ipoteze menite, pe de o parte, să asigure trecerea în mod procedural a dosarelor la unitățile de parchet care își vor redobândi competența, iar, pe de altă parte, să evite apariția unor probleme similare celor întâmpinate cu ocazia înființării secției”.

Citește întregul document AICI

Toate observațiile procurorilor AICI

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/specialistii-din-parchetul-general-critica-proiectul-pentru-desfiintarea-siij/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/specialistii-din-parchetul-general-critica-proiectul-pentru-desfiintarea-siij/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW