Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Specialiștii avertizează: Strategia imunizării colective a populaţiei este mortală, în lipsa unui vaccin pentru COVID-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 iulie 2020 Etichete: ,

Strategia aplicată de anumite țări, precum Suedia, privind imunizarea colectivă a populației prin expunerea la virusul SARS-CoV-2 a persoanelor tinere și sănătoase este „mortală”, consideră șeful cercetătorilor OMS, Soumya Swaminathan, care susține că singura care de a ieși din această criză de sănătate este prin vaccinare.

Swaminathan este de părere că pentru a se ajunge la imunitate colectivă este necesar ca aproximativ 60% din populație să se infecteze cu Covid-19, condiții în care un număr foarte mare de oameni ar muri din cauza bolii.

Oficialul OMS susține că singura care de a ieși din această criză de coronavirus este prin vaccinare iar procesul de testare al vaccinurilor pentru siguranță și eficiență, care de obicei durează ani de zile, ar putea fi accelerat în șașe luni în contextul pandemiei.

În pofida celerităţii cu care se desfăşoară aceste procese, siguranţa noilor vaccinuri rămâne crucială, a subliniat ea.

„Chiar dacă viteza este importantă, ea nu poate prima în faţa standardelor de siguranţă şi eficacitate. Nu se pune problema ca un prim vaccin anti-COVID să fie injectat imediat în milioane de oameni fără a se stabili în prealabil dacă într-adevăr protejează în faţa infecţiei sau dacă este suficient de sigur pentru a fi folosit pe populaţii mari”, a explicat ea.

În prezent există peste 200 de vaccinuri anti-COVID în diferite faze de dezvoltare şi testare.

„Ne dorim să înregistrăm un nivel de protecţie cât mai ridicat cu putinţă – între 80% şi 90% ar fi fantastic. Avem numeroase vaccinuri candidat, ceea ce este excelent, pentru că în mod normal, rata de succes pentru un nou vaccin este de aproximativ 10%”, a susţinut ea, avertizând însă că doar un număr mic de vaccinuri potenţiale anti-COVID au şanse reale de a trece prin toate stadiile de testare pentru a ajunge să fie aprobate pentru folosire.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW