Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Specialiștii avertizează: Milano poate genera un nou val de infecții din cauza aglomerației. Situația este un pic explozivă

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 10 mai 2020 Etichete: ,

Un renumit virolog din Italia susține că situația din Milano, capitala economică a Italiei, „este un pic explozivă”, din cauza numărului mare de persoane care „se reîntorc în circulație”, cu riscul de a provoca un nou val de infecții.

„Situația din Milano este un pic explozivă, pentru că au fost o mulțime de oameni care au rămas închiși acasă în timp ce erau bolnavi, deoarece nu au putut fi testați. Avem un număr foarte mare de persoane infectate care se reîntorc în circulație”, a explicat profesorul Massimo Galli , șeful departamentului de boli infecțioase de la prestigiosul spital milanez Sacco.

Medicul susține că dacă cifrele de infectare încep să crească din nou, va duce la reinstituirea măsurilor de carantină, fapt ce ar avea un impact psihic și social uriaș asupra oamenilor.

„Este un fapt că redeschiderea poate prezenta probleme. Regiunea noastră (Lombardia, din care Milano este capitala) ar trebui să se întoarcă la izolare, dar și anumite zone din Piemont și Emilia-Romagna”, zice el.

Lombardia și capitala sa Milano sunt cele mai afectate zone de pandemia de coronavirus, cu aproape 15.000 de decese și peste 80.000 de cazuri de infectare. În Italia au fost înregistrate în total 30.000 de decese și 215.000 de cazuri de infectare.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW