Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Șpagă ascunsă în frigider, la Bârlad. Directorul companiei de drumuri și poduri, reținut de DNA

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 25 ianuarie 2024

Daniel Buzamăt, directorul Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri (S.L.D.P.) REISER Bârlad, a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție, după ce ar fi primit mită de afaceristul Gică Călin pentru efectuarea unor lucrări de asfaltare.

Potrivit DNA, în perioada martie 2022 – mai 2022, Buzamăt ar fi pretins și primit printr-un intermediar de la omul de afaceri suma de 100.000 lei pentru ca firma statului să-i asfalteze acestuia din urmă o suprafață de teren de trei ori mai mare  decât era trecută în contract.

„Concret, inculpatul ar fi primit suma de bani menționată mai sus în contextul încheierii între S.L.D.P. REISER SA Bârlad și societatea celuilalt inculpat, a două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafețe de 1.600 mp de teren, ce aparținea acestuia din urmă. În realitate, ar fi fost asfaltată o suprafață de 4.725 mp fiind folosită o cantitate de 454 tone asfalt față de 218 tone asfalt, menționată în documentele contabile ale celor două societăți”, a transmis DNA.

Potrivit DNA, la sugestia lui Buzamăt, o parte din bani ar fi fost ascunsă într-un frigider aflat din biroul, iar cealaltă în autoturismul personal

Cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW