Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Soțul Dianei Șoșoacă susține că senatoarea este îndemnată să meargă la Moscova

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 februarie 2024

Soțul Dianei Șoșoacă, Silvestru Șoșoacă, suspendat din conducerea partidului SOS România, susține într-o scrisoare deschisă că senatoarea este îndemnată să meargă la Moscova.

Scandalul public din familia Șoșoacă continuă. Proaspăt suspendat din conducerea partidului pe care soția sa îl conduce, Silvestru Șoșoacă, soțul Dianei Șoșoacă face noi acuzații. Într-o scrisoare deschisă publicată pe Facebook, acesta susține că senatoarea, cunoscută pentru pozițiile sale specifice propagandei pro-Kremlin, ar fi îndemnată de mai multe luni să meargă la Moscova.

”Devine clar că de fapt cei care ți-au creat dependență prin actele lor de servitute si slugărnicie, te întorc împotriva omului si echipei alături de care ai construit consistent si durabil. Nu este momentul să lăsăm loc pentru alții de a acționa toxic divide et impera. Când ajungi să ai suspiciuni asupra jumătății tale, înseamnă că începi să ai dubii față de tine însăți ! Există anumite tipare (tipologii – vizibile dealtfel) care acționează in jurul tău si te speculează emoțional: Când cineva te îndeamnă luni de zile să mergi la Moscova si tu accepți această presiune ca și când ar fi ceva normal… Când cineva te promovează în exces ducându-ți in derizoriu potențialul de lider pe care îl ai, transformându-te în vedetă pentru interesele sale personale și profesionale…. Când altcineva îți adună vreo câteva zeci de oameni și te laudă ca pe o zeiță, iar tu ajungi să te simți măgulită pentru asta…”, a scris Silvestru Șoșoacă, pe Facebook.

Diana Șoșoacă: Pentru a putea să-mi salvez familia a trebuit să iau cea mai cruntă decizie

„Pentru a putea să-mi salvez familia a trebuit să iau cea mai cruntă decizie. Pentru a putea salva sufletul unui om şi viaţa lui, pentru a-l scoate din ghearele serviciilor care l-au înconjurat, a trebuit să îl suspend din funcţia de prim-vicepreşedinte, astfel încât semnătura lui să nu mai însemne nimic, şi în momentul ăla, nu mai înseamnă nimic pentru ăia care l-au înconjurat”, a explicat Diana Şoşoacă decizia de suspendare a soțului său din conducerea SOS România.

Din informațiile publice, după declanșarea războiului asupra Ucrainei, Diana Șoșoacă a fost de cel puțin patru ori la Ambasada Federației Ruse la București, unde s-a întâlnit cu ambasadorul Valerii Kuzmin.

Șoșoacă a depus un proiect de lege prin care vrea ca România să ocupe teritorii din Ucraina

Senatoarea a dus propaganda rusă la un nou nivel, unul legislativ. După ce de în ultimii ani a susținut aproape fără întrerupere toate narațiunile false generate de Kremlin, senatoarea a inițiat un proiect de lege care prevede, nici mai mult nici mai puțin, decât anexarea fostelor teritorii românești aflate acum în componența Ucrainei, dar și denunțarea tratatului de bună vecinătate cu țara de vecină, încheiat în 1997, prin care România recunoaște noile realități teritoriale.

În expunerea de motive, atașată proiectului de act normativ, Șoșoacă susține că Ucraina ar trebui să cedeze României teritoriile amintite în virtutea ajutorului pe care țara noastră îl acordă. Evident, acest lucru s-ar traduce printr-o declarație de război.

Narațiunea falsă în care teritoriul Ucrainei este dezmembrat și împărțit de statele vecine nu este nouă, fiind promovată de Kremlin pentru a submina sprijinul pentru țara vecină.

În iulie 2022, vicepreședintele Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev, a publicat pe contul său de Telegram o hartă care arată Ucraina dezmembrată, teritoriile fiind împărțite de Federația Rusă, Polonia, Ungaria și România.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii