Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Șoșoacă, discurs antivaccinist și anti-UE în Parlament: Dumnezeu nu este vaccinat și nu va fi niciodată!

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 2 februarie 2022 Etichete: , , ,

Senatorul independent Diana Șoșoacă a susținut, miercuri, 2 februarie, un discurs anti-vaccin și anti-UE, la ședința solemnă comună a celor două camere ale Parlamentului, consacrată aniversării a 15 ani de la aderarea țării noastre la UE.

Șoșoacă a îmbrăcat steagul României, moment care a stârnit râsetele parlamentarilor.

„Vă mulțumesc. Nu credeam că arborarea steagului României vă va stârni atâtea râsete. Este rușinos, dar ce pot să cer unui astfel de Parlament?”, a fost replica ei.

Între altele, parlamentarul a spus că România nu este respectată în UE, iar românii care sunt stabiliți în afara țării sunt discriminați. Şoşacă a menţionat că dacă UE „nu se trezește”, va rămâne fără multe state, cum s-a întâmplat cu Marea Britanie, care a ieșit din UE.

De altfel, Diana Șoșoacă a și avansat ideea că 60% dintre români își doresc „RoExit”, dar nu a menționat de unde are aceste informații.

Parlamentarul a criticat Uniunea, considerând că „a adus vaccinarea obligatorie, ca unic drept și unică condiție pentru a trăi”.  „Dumnezeu nu este vaccinat și nu va fi niciodată”, a afirmat Şoşoacă.

Redăm integral discursul Dianei Șoșoacă:

„Suntem la o aniversare de 15 ani și am auzit aici discursuri care mi-au adus aminte de congresul al 14-lea al PCR. Mă așteptam la ceva mai mult din partea dvs, mai ales că unii aveți vreo 3-4 legislaturi pe aici, deci ați putea, cel puțin, să învățați să nu mai citiți de pe hârtie, ci să aveți și puțină inspirație pentru a purta discursuri.

Poporul român trăiește într-o lume pe care dvs nu o vedeți. UE s-a format și era bine cum s-a format pentru a avea o dezvoltare economică bună, să existe bunăstare, pentru a concura Statele Unite ale Americii.

Din păcate, după 15 ani în care ni se spune că suntem parteneri egali ai statelor UE, nu avem acces în Schengen, în schimb avem firme austriece care ne-au preluat cam tot ce înseamnă petrol, gaz, bogății, firme franceze care ne-au luat alte bogății, firme italiene care ne-au luat alte bogății. Nu este prost cine le ia, ci este prost cine le dă.

Din toți acești 15 ani, România a pierdut cel mai mult. Da, într-adevăr, avem posibilitatea să ne plimbăm în afara granițelor țării, dar, ce să vezi, avem peste 10 milioane de români în afara granițelor țării. Suntem țara cu cea mai mare migrație pe timp de pace, iar românii noștri sunt discriminați în UE.

Nu am văzut amabsadele României că se luptă pentru români și nu am văzut nici UE că se luptă pentru români, care sunt cetățeni egali în drepturi cu ceilalți cetățeni ai statelor UE.

În ultimii 2 ani, suntem siderați, noi juriștii, să vedem cum drepturile și libertățile fundamentale atât din carta drepturilor omului, dar și carta europeană a drepturilor omului sunt încălcate cu obstinație.

Se încalcă orice drept în numele unui interes colectiv, s-au anulat drepturile persoanle, ceea ce nu poate fi admis, pentru că asta făceau comuniștii. Ne-am întors în timp, iar UE, dacă nu se trezește, va rămâne fără multe state, pentru că, îmi pare rău s-o spun, nu că o doresc eu, eu încă mai cred că Uniunea poate să se trezească și să revină la ceea ce era la început, dar 60% dintre români își doresc RoExit.

Atenție foarte mare! Și aveți grijă ca anul acesta, doamnelor de la PNL care doriți să fiți judecători la Curtea Constituțională și trageți sfori pentru acest lucru, pentru că vi s-a cerut să anulați Constituția României în favoarea dreptului european. Așa ceva… îi spun Uniunii Europene: pe aici nu se trece!

Constituția României este cea mai de preț lege. În Constituție se află drepturi și libertăți fundamentale europene. Respectăm dreptul european, dreptul european poate fi cel mult complementar, dar să nu fie superior Constituției.

Mai mult decât atât – lăsați, doamnă Scântei, că nu vă alege nimeni la CCR, știți cu milionul ăla de euro într-un an – mai mult decât atât, vreau să-i amintesc UE ce înseamnă aceste motive de pe o ie românească. Aceste motive sunt milenare. Aici, pe pământul acesta românesc, s-au descoperit plăcuțele de la Tărtăria, primul scris din lume. Nici nu se inventase civilizația sumeriană. Aici, așa este! Râdeți. Prostul râde când nu știe. Puneți mâna pe carte și citiți, că ați făcut de râs Parlamentul României! Pentru România, steagul României este acesta, altul nu există. Pentru tricolorul ăsta s-a murit!

Și să-i mai aducem aminte UE de cruciadele creștine când domnitorii români stăteau aici de pavăză astfel încât țările Europei să se dezvolte și să-și înalte catedrale, care acum ori sunt închise, ori sunt baruri și restaurante.

UE trebuie să se trezească! Uitați-vă cum Ursula von der Leyen este într-un dosar penal, pentru contracte cu Pfizer. Ați adus vaccinarea obligatorie, ca unic drept și unică condiție pentru a trăi”, a spus Soşoacă.

„Doamna senator, vă rog să vă îndreptați către sfârșit (discursului – n.red.)”, i-a solicitat Florin Cîţu, preşedintele Senatului.

„O să mă îndrept către sfârșitul dumneavoastră!

Și pentru toți cei din UE care solicitați să ne tot vaccinăm și nu ne mai lăsați să respirăm decât dacă ne vaccinăm: Dumnezeu nu este vaccinat și nu va fi niciodată!”, a replicat parlamentarul.

Foto: Captură Facebook/ Camera Deputaților

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW