Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Șoșoacă a depus un proiect de lege prin care vrea ca România să ocupe teritorii din Ucraina

By Vîrban Robert , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 martie 2023 Etichete: , ,

Senatoarea Diana Șoșoacă a inițiat un proiect de lege prin care dorește anexarea fostelor teritorii românești – nordul și sudul Basarabiei, nordul Bucovinei și insula Șerpilor -, aflate în componența Ucrainei, dar și denunțarea tratatului de bună vecinătate cu țara vecină. 

Diana Șoșoacă vrea să ducă propaganda rusă la un nou nivel, unul legislativ. După ce de în ultimii ani a susținut aproape fără întrerupere toate narațiunile false generate de Kremlin, devenind chiar o prezență obișnuită la evenimentele organizate de Ambasada Rusiei la București, senatoarea aleasă pe listele AUR a inițiat un proiect de lege care prevede, nici mai mult nici mai puțin, decât anexarea fostelor teritorii românești aflate acum în componența Ucrainei, dar și denunțarea tratatului de bună vecinătate cu țara de vecină, încheiat în 1997, prin care România recunoaște noile realități teritoriale.

Șoșoacă: Ucraina să ne dea ținuturile

În expunerea de motive, atașată proiectului de act normativ, Șoșoacă susține că Ucraina ar trebui să cedeze României teritoriile amintite în virtutea ajutorului pe care țara noastră îl acordă. Evident, acest lucru s-ar traduce printr-o declarație de război.

Narațiunea falsă în care teritoriul Ucrainei este dezmembrat și împărțit de statele vecine nu este nouă, fiind promovată de Kremlin pentru a submina sprijinul pentru țara vecină.

În iulie 2022, vicepreședintele Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev, a publicat pe contul său de Telegram o hartă care arată Ucraina dezmembrată, teritoriile fiind împărțite de Federația Rusă, Polonia, Ungaria și România.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW