Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Șoselele morții din România: Cele mai grave accidente rutiere din 2019. DN2/E85, unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 7 octombrie 2019 Etichete: , , , , , ,

96 de persoane(la 1 milion de locuitori) mor anual pe șoselele din România. Un raport al Comisiei Europene ne plasează iar la coada Europei, de această dată din punct de vedere al siguranței rutiere. Accidentul tragic, de sâmbătă dimineață, de pe DN2A, în care și-au pierdut viața 10 oameni ne-a reamintit cât de periculos este să circuli pe drumurile din România. DN2, o secțiune a drumului european E85 este catalogat ca fiind unul dintre „drumurile morții” de la noi din țară.

Potrivit raportului Comisiei Europene, România a înregistrat o creștere de 4%, din 2017 până în 2018, în ceea ce privește siguranța rutieră, dar cu toate acestea țara noastră rămâne printre statele cu cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeană. Țara noastră a avut cel mai mare număr de decese rutiere la un milion de persoane, cu o rată a deceselor de 96 pe an. Țările cu cele mai slabe imbunătățiri privind siguranța rutieră sunt România, Bulgaria și Croația.

„În fiecare an, 70 de persoane pier pe acest veritabil drum al morții. România este campioană negativă în Europa: 1951 persoane și-au pierdut viața pe șoselele din țară în 2017”, scrie Asociația Pro Infrastructură, într-o postare de anul trecut.

Conform unei statistici din 2018 emisă de European Transport Safety Council, România este pe locul 1 în Uniunea Europeană la numărul de decese provocate în accidente rutiere.

În 2017,  1951 de persoane au murit pe drumurile publice din țară (99 de persoane la un milion de locuitori), dublu față de media europeană care este de doar 50 la 1 milion. 2017 a fost al treilea an consecutiv în care numărul de morți din accidente rutiere a crescut.

sursa foto: Parlamentul European

 

DN2/E85, unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară

DN2 (E85), drumul național pe care s-a produs cel mai grav accident de anul acesta, este unul dintre cele mai periculoase din țară, având doar o bandă și jumătate pe sens. Cu toate acestea șoferii folosesc neregulamentar acostamentul pe post de banda unu.

Accidente rutiere grave produse DN2/E85:

 • Pe 5 octombrie 2019, 10 persoane au murit în urma coliziuni dintre un tir și un microbuz în care se aflau 16 persoane care plecaseră dis de dimineață la serviciu, în București. Accidentul rutier violent a avut loc sâmbătă dimineață, la ora 5.00, pe DN2 A, în satul Sf. Gheorghe, comuna Balaciu, județul Ialomița. Șoferul TIR-ului a intrat pe contrasens, intrând în plină coliziune cu microbuzul în care se aflau mai mulți angajați Mega Image.
 • Într-un accident rutier produs pe 12 septembrie, anul acesta, pe drumul naţional DN2A, între localităţile Ovidiu şi Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, un bărbat de 43 de ani, din Constanţa, conducea din direcţia Ovidiu către Mihail Kogălniceanu, iar în zona kilometrului 289, pe fondul neatenţiei, a pierdut controlul direcţiei de mers și a intrat în coliziune cu un stâlp din beton, impactul fiindu-i mortal.
 • Pe DN 2 Bucureşti – Urziceni, în localitatea Lilieci, în judeţul Ialomiţa, o femeie a fost rănită, pe 1 septembrie 2018, după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni de un autoturism.
 • Pe 2 septembrie, anul acesta, un carambol a avut loc pe DN2, între localitățile Lilieci și Sinești, din Ialomița. Trei mașini s-au ciocnit, iar în urma impactului o persoană a suferit leziuni.
 • Pe 25 septembrie 2018 o persoană a murit și o alta a fost grav rănită după ce un autoturism și un autocar au intrat în coliziune pe DN2, în localitate Sinești.
 • 4 persoane, din care 2 încarcerate au fost rănite în urma unui accident rutier care a avut loc anul trecut, pe 20 decembrie, în Slobozia, județul Ialomița, în urma unei coliziuni dintre 2 mașini în care se aflau 3 femei și un bărbat.
 • În localitatea Manasia, județul Ialomița, 5 persoane, printre care și un copil, au fost rănite grav, pe 18 iunie anul acesta, într-un accident în care au fost implicate două autoturisme. Doi răniți au intrat în comă, fiind solicitate la acel moment 2 elicoptere SMURD pentru ca victimele să fie transportate la spitale din Bucureşti.
 • Pe 4 noiembrie 2018, tot pe DNs, în apropierea localității Amara, Ialomița, a avut loc un accident între o caruță și un autoturism. În urma impactului 2 persoane au fost rănite, 6 având nevoie de îngrijiri medicale, iar șoferul căruței a murit.
 • Pe 23 aprilie, 2 persoane au decedat şi alte două au fost grav rănite în urma unui accident rutier produs marţi pe DN 2, în zona localităţi buzoiene Potârnicheşti.

Accidente rutiere tragice, în 2019:

 • 24 ianuarie – 4 persoane au murit într-un accident rutier, pe DN65, în judeţul Teleorman. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului, din cauza vitezei şi a carosabilului umed, şi s-a izbit de un copac. Pasagerii aveau vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani.
 • 29 mai – Şapte persoane, printre care şi un copil, au fost rănite într-un accident rutier petrecut pe DN 13E, în zona Câmpu Frumos, în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe.
 • 29/30 iunie – 5 persoane au murit şi 7 au fost rănite într-un accident rutier de pe DE 581, pe raza localităţii Bădeana, judeţul Vaslui. La acel moment a fost activat Planul Roşu de intervenţie. Un șofer de 31 de ani a depășit neregulamentar o altă mașină și a produs accidentul.
 • 29 iunie – O femeie a murit, iar alte opt persoane au fost rănite după ce două autoturisme au fost implicate într-un accident rutier care a avut loc pe E 85, în localitatea Mogoşeşti Siret, judeţul Iaşi.
 • 31 iulie – Pe DN7 la ieșire din Orăștie spre Sebeș, un bărbat a murit și alte patru persoane au fost rănite după ce o căruță a fost lovită de un camion.
 • 14 septembrie – În urma unui accident rutier grav de pe DN66, la intrare în Petroșani dinspre Hațeg, în județul Hunedoara, o femeie și-a pierdut viața. După impactul violent între două mașini, una dintre ele a căzut sub pod, încă doi bărbați fiind răniți grav.

sursa foto: Parlamentul European/Asociatia Pro Infrastructura

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW