Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Sorina Pintea, supusă unor noi investigații medicale / Fostul ministru a refuzat să fie transferat la Spitalul Penitenciar Mioveni

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 martie 2020 Etichete: , , , , ,

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus, joi seară, că Sorina Pintea a refuzat să fie transferată la Spitalul Penitenciar de la Mioveni și că a fost luată decizia ca fostului ministru al Sănătății să-i fie asigurată asistența medicală 24 din 24, în Arestul Capitalei.

„S-a propus transferul la Spitalul Penitenciar de la Mioveni, dar ea nedorind să fie transferată acolo, s-a luat măsura să i se asigure asistenţă medicală permanentă 24 de ore din 24 la Arestul Central al Poliţiei”, a afirmat, joi seara, Marcel Vela, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Plus.

Vineri, judecătorii Curții de Apel din București hotărăsc dacă Sorina Pintea, trimisă în spatele gratiilor pentru 30 de zile, scapă de arestul preventiv. Avocatul fostului ministru, Viorel Mocanu, spune că Pintea urmează ca astăzi să efectueze investigații suplimentare la un centru medical din București.

Sorina Pintea ar urma să facă astăzi un RMN și o tomografie computerizată la plămâni.

„Din actele dosarului medical rezultă că doamna Sorina Pintea ar urma să efectueze investigații suplimentare la un centru medical din București în data de 6 martie 2020, adică mâine, însă dupa orele 12.30, respectiv după soluționarea Contestației la Curtea de Apel București. Această programare a fost făcută urmare a investigațiilor minimale efectuate la Policlinica M.A.I. din data de 3 martie 2020, care au condus la propunerea de a fi efectuat un RMN pentru tot corpul și un CT la plămâni”, a spus Viorel Mocanu, ca reacție la anunțul lui Marcel Vela.

Viorel Mocanu susține că „oferta” de transfer la Spitalul Penitenciarului Mioveni a fost făcută târziu.

„Astăzi, 5 martie 2020, în jurul orelor 19/19.20 a avut loc grefa cu doamna Sorina Pintea, ocazie cu care nu era făcută nici o ,, solicitare / ofertă din partea domnului Ministru Marcel Vela pentru Spitalul Penitenciarului Mioveni!” din jud. Argeș. Dacă domnul Ministru Marcel Vela a realizat acum la orele 23:00, că ar trebui să facă această ,,ofertă” îl anunțăm pe această cale, oficial, că încă nu a fost înaintată ,,oferta” drept urmare nici refuzată. Dacă se gândește domnia sa, împreună cu echipa sa de strategi, că ar fi bine să facă acest lucru peste noapte, la această oră – ar fi bine să se abțină de la glume macabre. (…)Or, a veni la aceasta oră cu o astfel de propunere, înseamnă că dânsul este unul dintre artizanii ,,sarabandei cătușelor, cât și a actelor de umilire!”, a adăugat avocatul.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW