Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Sorina Pintea și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului din Baia Mare/ Fostul Ministru al Sănătății a anunțat că se află în concediu medical

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2020 Etichete: , ,

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului de Urgență „Baia Mare”, pe care și-a depusă pe cinci martie și a anunțat că se află în concediu medical.

Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au declarat că Pintea a obținut postul de manager al unității medicale prin concurs, iar mandatul îi expiră anul acesta.

 „Sorina Pintea a transmis o adresă la Consiliul Judeţean Maramureş prin care a anunţat că îşi retrage demisia din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare înainte de împlinirea termenului după care demisia producea efecte. Dânsa informează Consiliul Judeţean Maramureş că rămâne în concediu medical şi propune ca în funcţia de manager al spitalului să fie înlocuită de directorul medical Vasile Pop, ca interimar. Noi am luat act de această retragere a demisiei şi am informat la rândul nostru spitalul din Baia Mare. Sorina Pintea a obţinut postul de manager prin concurs, iar mandatul îi expiră în acest an”, au spus reprezentanţii CJ Maramureş, potrivit Mediafax.

Sorina Pintea și-a depus demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare pe data de cinci martie, la Consiliul Județean Maramureș. În document, fostul ministru al Sănătății a scris că a luat această decizie având în vedere că este cercetată penal într-un dosar al DNA.

Sorina Pintea, plasată sub control judiciar

Pe 6 martie, judecătorii Curții de Apel din București au admis vineri, contestația Sorinei Pintea prin care solicită să scape de  arestul preventiv. Magistrații au hotărât ca fostul ministru să fie plasat sub control judiciar timp de 60 de zile.

Sorina Pintea a fost trimisă în spatele gratiilor pentru 30 de zile în urma unei decizii a Tribunalului București.

„Admite contestaţia formulată de inculpata Pintea Sorina împotriva încheierii de şedinţă din camera de consiliu din data de 29.02.2020 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală, în dosarul nr . 5782/3/2020 (…), respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive a inculpatei Pintea Sorina, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie şi Justiţie – DNA . (…)dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatei Pintea Sorina cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data de 06.03.2020. (…) impune inculpatei Pintea Sorina pe timpul controlului judiciar să respecte următoarea obligaţie: – să nu comunice direct sau indirect cu inculpatul Coste Mihai , precum si cu martorii : Tudor George Lucian; Niculescu Octavian; Barbul Marius Mihai; Botorce Dan. (…) Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei Pintea Sorina de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 50/UP/ 29.02.2020, dacă nu este arestată în altă cauză”, este decizia instanței.

Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Acuzațiile DNA

Sorina Pintea este acuzată că ar fi primit, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, în legătură cu un contract la Spitalul Județean Baia Mare.

Potrivit procurorilor DNA, sumele reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziții publice pentru „proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator – sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de Spitalul Județean Baia Mare, cu o societate comercială.

De cealaltă parte, avocații Sorinei Pintea susțin că fostul ministru al Sănătății nu ar fi avut cunoștință despre suma de bani pe care procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descoperit-o în biroul său.

”Doamna Sorina Pintea se află într-o luptă nedreaptă, întrucât este obligată să își apere întreaga carieră și probitate profesională dintr-o postură vulnerabilă, starea sa de sănătate fiind una precară, agravată pe fondul privării de libertate”, se arată într-o scrisoare trimisă de avocați.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW