Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Sorina Pintea scapă de arestul preventiv

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 6 martie 2020 Etichete:

Judecătorii Curții de Apel din București au admis vineri, contestația Sorinei Pintea prin care solicită să scape de  arestul preventiv. Magistrații au hotărât ca fostul ministru să fie plasat sub control judiciar timp de 60 de zile.

Sorina Pintea a fost trimisă în spatele gratiilor pentru 30 de zile în urma unei decizii a Tribunalului București.

„Admite contestaţia formulată de inculpata Pintea Sorina împotriva încheierii de şedinţă din camera de consiliu din data de 29.02.2020 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală, în dosarul nr . 5782/3/2020 (…), respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive a inculpatei Pintea Sorina, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie şi Justiţie – DNA . (…)dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatei Pintea Sorina cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data de 06.03.2020. (…) impune inculpatei Pintea Sorina pe timpul controlului judiciar să respecte următoarea obligaţie: – să nu comunice direct sau indirect cu inculpatul Coste Mihai , precum si cu martorii : Tudor George Lucian; Niculescu Octavian; Barbul Marius Mihai; Botorce Dan. (…) Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei Pintea Sorina de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 50/UP/ 29.02.2020, dacă nu este arestată în altă cauză”, este decizia instanței.

Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Acuzațiile DNA

Sorina Pintea este acuzată că ar fi primit, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, în legătură cu un contract la Spitalul Județean Baia Mare.

Potrivit procurorilor DNA, sumele reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziții publice pentru „proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator – sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de Spitalul Județean Baia Mare, cu o societate comercială.

De cealaltă parte, avocații Sorinei Pintea susțin că fostul ministru al Sănătății nu ar fi avut cunoștință despre suma de bani pe care procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descoperit-o în biroul său.

Doamna Sorina Pintea se află într-o luptă nedreaptă, întrucât este obligată să își apere întreaga carieră și probitate profesională dintr-o postură vulnerabilă, starea sa de sănătate fiind una precară, agravată pe fondul privării de libertate”, se arată într-o scrisoare trimisă de avocați.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW