Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


Sorina Pintea: Raportul Ministerului Sănătății cu privire la INML este gata

By Andreea Traicu , in Fara categorie Stirile zilei , at 22 august 2019 Etichete: ,

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat, joi, că raportul  cu privire la INML este gata. Corpul de Control al Ministerului a fost sesizat de familia Alexandrei Măceșanu care s-a declarat nemulțumită de primele rezultate comunicate de Institutul de Medicină Legală. Sorina Pintea susține că raportul nu este public și că va fi transmis persoanei care l-a cerut. 

„Eu am primit azi-noapte raportul (miercuri – n.r.), este gata. Trebuie să parcurgă nişte paşi legali, inclusiv să fie analizat astfel încât să nu existe date din anchetă care să fie publicate. După această analiză, vom transmite raportul celui care l-a cerut şi care va decide dacă va publica parte din el sau nu – mâine cel târziu, pentru că azi-noapte raportul a fost gata”, a spus Sorina Pintea, într-o conferință de presă la Bistrița, citată de Agerpres.

Pe de altă parte, Sorina Pintea a dat asigurări că Ministerul Sănătății va achita la INML toate aceste analize ale căror costuri nu sunt deloc neglijabile.

„Dacă vorbim despre specialitatea medicină legală, nu putem vorbi despre lipsa de personal majoră, pentru că, poate dintr-un motiv, să spun, mai pragmatic, oamenii au ales medicina legală fiind foarte bine plătită înainte de majorarea salariilor. S-au făcut paşi importanţi şi în zona respectivă. Problema medicinei legale, în acest moment, apropo de rapoarte, pentru că am avut discuţii cu cei de acolo înainte de a se întâmpla alte lucruri, este legată de tarifele pe care, în acest moment, medicina legală le are pentru prestarea serviciilor, pentru că o parte din finanţare vine din veniturile proprii. (…) În niciun caz nu sunt afectate anchetele de aceste finanţări pe tarife din venituri proprii. Pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii, Ministerul Sănătăţii finanţează”, a afirmat Sorina Pintea.

Controlul de la INML a fost făcut ca urmare a sesizării lui Alexandru Cumpănașu, care a contestat respectarea procedurilor legale în realizarea acestor analize. Mai mult chiar, el spune că  au existat scurgeri de informații către diverse persoane.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW