Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Sorina Pintea cere să fie eliberată. Când va fi luată decizia finală

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 3 martie 2020 Etichete: , ,

Judecătorii Curții de Apel din București au stabilit pentru vineri, 6 martie 2020, termen în procesul în care Sorina Pintea contestă decizia de arestare preventivă. Fostul ministru a fost trimis în spatele gratiilor pentru 30 de zile în urma unei decizii a Tribunalului București.

Decizia pe care o va lua Curtea de Apel București pe 6 martie va fi una definitivă.

Există patru variante în ceea ce o privește pe Pintea: menținerea arestului preventiv, schimbarea măsurii în arest la domiciliu, schimbarea în control judiciar sau anularea deciziei de arestare fără a fi înlocuită măsura cu alta.

Acuzațiile DNA

Sorina Pintea este acuzată că ar fi primit, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, în legătură cu un contract la Spitalul Județean Baia Mare.

Potrivit procurorilor DNA, sumele reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziții publice pentru „proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator – sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de Spitalul Județean Baia Mare, cu o societate comercială.

De cealaltă parte, avocații Sorinei Pintea susțin că fostul ministru al Sănătății nu ar fi avut cunoștință despre suma de bani pe care procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descoperit-o în biroul său.

Doamna Sorina Pintea se află într-o luptă nedreaptă, întrucât este obligată să își apere întreaga carieră și probitate profesională dintr-o postură vulnerabilă, starea sa de sănătate fiind una precară, agravată pe fondul privării de libertate”, se arată într-o scrisoare trimisă de avocați.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW