Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, a plecat în Statele Unite împreună cu părinții adoptivi

By Andreea Traicu , in Stirile zilei , at 22 iulie 2019 Etichete: , ,

Sorina, minora de 8 ani din Baia de Aramă, a părăsit ieri țara împreună cu familia din Statele Unite care a adoptat-o. Asta după ce, vineri, părinții adoptivi au intrat în posesia pașaportului care, inițial, a fost reținut de procurorii de la Secția pentru Investigarea Magistraților. La sfârșitul săptămânii trecute, Judecătoria Slatina a decis că minora poate părăsi țara. 

Judecătoria Slatina a respins, joi, cererea procurorului general Bogdan Licu prin care solicita ca Sorina, fetiţa din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din Statele Unite, să nu poată părăsi ţara. Decizia este executorie, dar nu definitivă. Procurorul general a precizat, pentru mainnews.ro, că va face apel la această decizie.

Bogdan Licu a formulat o cerere de ordonanţă preşedinţială prin care cerea interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina. Cererea a fost adresată iniţial Tribunalului Mehedinţi, care şi-a declinat competenţa către Judecătoria Drobeta Turnu Severin, de unde dosarul a fost strămutat la Tribunalul Olt. Această instanţă şi-a declinat, însă, competenţa înspre Judecătoria Slatina.

De asemenea, Licu a formulat o cerere de revizuire a sentinţei prin care a fost încuviinţată adopţia şi a cerut suspendarea executării sentinţei. Cele două solicitări au fost respinse de Curtea de Apel Craiova.

„Scandalul Sorina” a apărut în spațiul public în ziua în care minora a fost luată de autorități din casa familie de asistenți maternali. Acțiunea a fost filmată, iar din imagini se vede cum procurorul trage de copilă în încercarea de a o lua din casa asistenților maternali. Procuroarea s-a ales cu un dosar la Secția Pentru Investigarea Magistraților.

Foto: adevarul.ro

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW