Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 21 iulie 2022

Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei condamnat la închisoare în România și prins în Grecia, nu va fi extrădat în țară, unde are de ispășit zece ani și opt luni de închisoare. Curtea de Apel din Atena a respins joi, 21 iulie, cererea României de extrădare a fostului edil, potrivit Digi24.

Sorin Oprescu se află acum în libertate, după ce la sfârșitul lunii mai a plătit o cauțiune de 5.000 de euro.

Conform Antena3, magistrații eleni consideră că Sorin Oprescu nu va avea parte de condiții decente în închisorile din România, dacă va fi extrădat şi nu se va putea trata pentru bolile de care suferă (diabet şi alte boli asociate). Decizia judecătorilor greci nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs.

Pe 13 mai, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe fostul edil la 10 ani și 8 luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, în variantă agravată, și luare de mită.

Oprescu a fost reținut în Atena, capitala Greciei, pe 17 mai. Anterior, el a fost dat în urmărire, pentru că nu a fost găsit la domiciliul din România pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW