Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Sorin Grindeanu solicită amânarea alegerilor: Prioritățile sunt altele. Rezolvați criza sanitară, rezolvați criza economică și o fi apoi timp și pentru alegeri

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 16 iulie 2020 Etichete: , , ,

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu îi cere președintelui Iohannis „să își asume rolul constituțional” și să ia o decizie în ceea ce privește organizarea alegerilor locale.

Într-o postare pe Facebook, Sorin Grindeanu îi solicită președintelui Iohannis să decidă dacă alegerile locale pot fi organizate în 27 septembrie, pe baza datelor referitoare la pandemie, după ce Klaus Iohannis a promulgat legea privind organizarea scrutinului electoral în 27 septembrie.

„Hotărâți-vă odată! Ori ne confruntăm cu acest virus cu efecte devastatoare și atunci gata cu alegerile, ori nu e așa grav și atunci avem de-a face cu o manipulare iresponsabilă. Varianta cu “e doar puțin COVID şi putem face alegeri” nu există”, scrie fostul premier.

Fostul premier spune că în această perioadă partidele politice se pregătesc pentru alegeri, însă prioritățile sunt altele.

„Toate partidele politice, nu doar PNL și PSD, își calibrează deja acțiunile având în faţă o toamnă electorală. Doar că prioritățile sunt altele. Criza sanitară e profundă și, la fel de grav, se prefigurează și o criză economică de proporții. E limpede că – și toate informațiile converg spre această idee – România va atinge un deficit uriaș, de 10 la sută sau chiar peste. În aceste condiții, prioritățile românilor sunt clare, din păcate altele decât cele pe care le vede clasa politică. Președintele României are obligația, ca lider responsabil ce se declară a fi, să își asume rolul constituțional și să pună capăt acestei situații”, scrie Grindeanu.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW