Thursday, August 5, 2021
Jurnalism corect


Sorin Grideanu, acuzații grave la adresa PNL și a președintelui: În loc să prevină, din punctul meu de vedere, măsluiesc cifrele

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 16 octombrie 2020 Etichete: , , , , ,

Sorin Grindeanu îi acuză pe liberali și pe Klaus Iohannis că s-ar ocupa cu măsluirea cifrelor privind cazurile de COVID-19, în loc să prevină pandemia. Prim-vicepreședintele PSD susține că singura dorință a PNL ar fi să țină neapărat alegerile parlamentare pe 6 decembrie.

Prim-vicepreședintele PSD acuză partidul care se află la guvernare că, împreună cu președintele țării, Klaus Iohannis, ar modifica cifrele privind cazurile zilnice de coronavirus.

Singura dovadă cu care Sorin Grindeanu a venit pentru a-și susține acuzația este situația de la începutul săptămânii din București, când, în urma unor neînțelegeri privind datele la care se raportează, INSP și GCS au raportat doi indici diferiți ai incidențelor cazurilor din ultimele 14 zile.

Am văzut cu toţii poziţia PNL şi a preşedintelui Klaus Iohannis, care, inclusiv ieri, la Bruxelles, după preocupările pentru încălzirea globală, ne-a spus iar despre anumite măsuri de combatere, mască, spălat. Aş fi vrut, ca şi dumneavoastră, să îi văd mai vehemenţi, dacă pot să spun aşa, privind măsurile de combatere a pandemiei. Am să vă spun că ei, în loc să prevină, din punctul meu de vedere, măsluiesc cifrele. Şi am avut un exemplu cu toţii la începutul acestei săptămâni, apropo de Bucureşti. Înţelegem că în acest moment dorinţa PNL este una singură, să se ţină alegeri indiferent de nivelul pandemiei din România. Ne este cât se poate de clar acest lucru şi din poziţiile Guvernului şi din poziţiile pe care le-a avut, publice, preşedintele Iohannis”, a afirmat Sorin Grindeanu, într-o conferință de presă.

Acesta a mai precizat că Marcel Ciolacu l-a invitat pe Klaus Iohannis la un dialog privind desfășurarea alegerilor parlamentare.

Noi am solicitat, prin vocea preşedintelui PSD, ieri (n.r. joi), un dialog cu preşedintele ţării, nu un dialog al surzilor. Există această instituţie care este la Administraţia Prezidenţială prin care sunt chemate partidele la consultări. Ar fi foarte bine ca în această perioadă critică pentru întreaga ţară acest dialog să fie unul instituţionalizat la nivelul Administraţiei Prezidenţiale. Vedem că ne lovim de un zid în această cerinţă pe care o avem, o cerinţă cât se poate de normală, nu e doar a noastră, ci şi a celorlalte forţe politice”, a adăugat Grindeanu.

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW