Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Sorin Cîmpeanu: Studenţii vor o platformă de admitere la facultate unică la nivel naţional

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 7 ianuarie 2021 Etichete: , , , ,

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, în urma întâlnirii cu reprezentanții studenților, că aceștia își doresc dezvoltarea unei platforme unice la nivel național pentru înscrierea și admiterea la facultate și operaționalizarea registrului unic național integrat al diplomelor și actelor de studii. 

Studenţii vor o platformă de admitere la facultate unică la nivel naţional. Este un lucru pe care o să îl dezvoltăm în consultările de mâine cu reprezentanţii rectorilor din România, pentru că, v-am spus, există autonomie universitară, există universităţi în care deja există aceste platforme, studenţii doresc o platformă unică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

Ministrul Educației a precizat că a fost plăcut surprins de faptul că studenții i-au cerut operaționalizarea registrului unic național integrat al diplomelor și actelor de studii.

Spre bucuria mea, studenţii sunt cei care au adus în discuţie susţinerea pentru Registrul unic naţional integrat al diplomelor şi actelor de studii, conştientizând faptul că în acest registru vor fi cuprinse diplomele de bacalaureat, licenţă, master şi doctorat, dar va fi cuprins şi întreg conţinutul tezelor de doctorat şi, atenţie, au agreat să fie cuprins şi conţinutul tezelor de licenţă şi al lucrărilor de disertaţie”, a adăugat ministrul Educației.

O altă măsură cerută de reprezentanții Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Uniunii Naționale a Studenților din România (UNSR) și Uniunii Studenților din România (USR) a fost operaționalizarea și consolidarea accesului studenților la asigurări de sănătate.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW