Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Sorin Cîmpeanu: Școlile trebuie închise ultimele, doar dacă situația epidemiologică o impune

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 22 martie 2021

Sorin Cîmpeanu consideră că școlile ar trebui închise ultimele, în momentul în care situația epidemiologică va impune acest lucru. Ministrul Educației a precizat că 78 de licee, dintr-un total de 1.577, funcționează în localități carantinate. 

Susțin în continuare principiul conform căruia școlile trebuie închise ultimele, doar dacă situația epidemiologică o impune. În școli se respectă regulile de protecție împotriva îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 mai riguros decât în multe alte locuri. Educația nu te îmbolnăvește, educația te ajută să te protejezi învățând să respecți regulile. Măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 trebuie luate pe toate planurile, cu rigurozitatea și prudența necesare. Măsura de închidere a școlilor fără alte măsuri complementare nu va produce efectul dorit. Cu toții facem eforturi să depășim cu bine această perioadă”, a scris ministrul Educației, duminică seară, pe Facebook.

Sorin Cîmpeanu a citat un studiu realizat de Reuters, efectuat într-o serie de școli din SUA în care învață 2,2 milioane de elevi, ce arată că rata de infectare în rândul elevilor care desfășoară orele de curs în mediul online este mai mare decât în rândul elevilor care merg fizic la școală.

În aceste condiții, dacă măsura închiderii școlilor nu va avea efectul scontat, vor fi generate noi pierderi în educație și tulburările de socializare în rândul elevilor se vor agrava”, a adăugat ministrul Educației.

Luni, prima probă a simulărilor de bacalaureat

Luni, 22 martie, a fost organizată prima probă a simulării pentru examenul de bacalaureat. Dintr-un total de 1.577 de licee, 78 funcționează în zonele carantinate, a precizat ministrul Educației.

Examenele naționale sunt determinante pentru viitorul oricărui tânăr. Posibilitatea de pregătire a elevilor în cele mai bune condiții permise de evoluția epidemiologica este esențială. În acest moment, numărul elevilor din clasele terminale (promoția curentă), care urmează sa susțină examenul de bacalaureat, este de 147.056 (126.358 de elevi de clasa a XII-a și 20.698 de elevi de clasa a XIII-a)”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Elevii care locuiesc în zone carantinate pot susține simulările dacă învață în școli din localități necarantinate.

În calitate de ministru al Educației apreciez înțelegerea Comandantului Acțiunii/Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției cu privire la importanța educației și a pregătirii pentru examenele naționale. Pentru cei aproape 8.000 de elevi înmatriculați în clasele a XII-a și a XIII-a, care învață în licee din localități carantinate, organizarea simulărilor va fi posibilă după ieșirea din carantină, dar nu mai târziu de data de 15 mai. Îndemn în permanență la prudență și la respectarea tuturor regulilor, mai ales acum, având în vedere agravarea situației epidemiologice”, a spus ministrul.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW