Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Sorin Cîmpeanu: Școlile nu vor deveni focare, probleme sunt cu mijloacele de transport

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 februarie 2021

Sorin Cîmpeanu susține că școlile nu prezintă un risc de infectare cu COVID-19 în rândul elevilor și al profesorilor, dar atrage atenția asupra mijloacelor de transport în comun aglomerate, unde nu s-ar ține cont de distanțarea fizică. 

„Distanţarea minimă recomandată, puternic recomandată, e de un metru. Am precizat în Ordinul comun că acolo unde nu e posibil, se vor face eforturi pentru a se asigura distanțarea maximă posibilă. În școli nu s-au identificat focare, mai degrabă sunt probleme cu distanţarea în mijloacele de transport”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena3.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT Peste 2.400.000 de elevi revin în bănci de luni / Ministerul Educației, ultimele precizări: Formularul pentru testare, schimbat / Care sunt persoanele exceptate de la portul măștii de protecție

Ministrul Educației a precizat că formularul de consimțământ pe care părinții trebuie să îl semneze pentru testarea copiilor în cazul în care aceștia prezintă simptome COVID-19 în timpul orelor de curs nu va fi obligatoriu.

Nu, categoric nu! Nu există bază legală pentru ca acest acord să devină obligatoriu. Asta s-a precizat de la început. Au fost discuții cu privire la forma acestui acord, iar ieri, forma agreată de Ministerul Sănătății împreună cu Ministerul Educației, a fost transmisă în toate școlile din România, în așa fel încât, începând din această dimineață, orice elev care va prezenta simptome va avea la dispoziție acel formular care va fi prezentat părinților cu scopul de a fi semnat în cazul în care părinții își dau acordul”, a precizat ministrul.

În plus, Cîmpeanu a afirmat că testele rapide pentru depistarea COVID-19 au ajuns în cabinetele medicale din școli sau, după caz, în DSP-uri.

„Peste 17% dintre şcoli au prevăzute cabinete medicale unde s-ar putea face testele, iar în restul testarea se va face prin DSP, doar cu acordul părinţilor. Teste rapide au ajuns la DSP şi în şcolile unde au cabinet medical”, a spus Cîmpeanu.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW