Thursday, April 25, 2024
Jurnalism corect


Sorin Cîmpeanu: Personalul din educație va avea o prioritate sistemică la vaccinarea împotriva COVID-19

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 februarie 2021

Sorin Cîmpeanu a declarat că personalul din învățământ va avea prioritate sistemică la vaccinarea împotriva COVID-19. Ministrul Educației a precizat că, la 3 zile de la redeschiderea școlilor, nu au fost cazuri în care elevii să prezinte simptome de infectare cu SARS-CoV-2 în timpul orelor de curs.

Începând cu ziua de luni, 8 februarie, cea mai mare parte a școlilor din România își desfășoară activitățile cu prezență fizică. În școli nu vor apărea focare, în așa fel încât nu vom fi nevoiți să închidem școlile după ce le-am deschis. Dacă vor apărea astfel de situații, împreună cu DSP-urile și Ministerul Sănătății, vom lua decizii care să asigure continuitatea procesului de învățământ”, a declarat Sorin Cîmpeanu, după ce a efectuat rapelul la vaccinul împotriva COVID-19.

Ministrul Educației a precizat că va fi efectuată o evaluare săptămânală la nivelul autorităților locale pentru a monitoriza situația epidemiologică din școli.

Până acum nu au apărut cazuri în care elevii să fi prezentat simptome. Aceste evaluări vor fi făcute săptămânal, excepție fiind localitățile care intră în carantină, caz în care școala intră în carantină odată cu localitatea, ceea ce e firesc”, a adăugat ministrul Educației.

Cîmpeanu a anunțat că Ordinul de ministru comun va fi completat cu alte recomandări privind anumite situații speciale.

Va exista posibilitatea completării acestui ordin, cu câteva situații care, în opinia mea, trebuie luate în calcul. De exemplu, elevii din învățământul special care își desfășoară activitatea în clase de câte 4-5 elevi își vor justifica posibilitatea de ore cu prezență fizică indiferent de scenariul în care se regăsește localitatea”, a anunțat Cîmpeanu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW