Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Sorin Cîmpeanu: Nu putem exclude școala ca fiind un factor de transmitere al infecției cu SARS-CoV-2

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 februarie 2021

Sorin Cîmpeanu recomandă ca toate unitățile de învățământ să respecte normele sanitare impuse în contextul pandemiei de coronavirus și susține că școlile pot fi un factor de transmitere al infecției cu SARS-CoV-2.

„Prudența este absolut necesară pentru că de această dată nu mai putem exclude școala ca fiind un factor de transmitere al infecției cu SARS-CoV-2, alături de alte contexte precum familia sau comunitatea cu care interacționează. Dar da, de această dată și școala este printre factorii care au determinat aceste infectării”, a declarat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la B1 TV.

CITEȘTE ȘI: Campania de vaccinare împotriva COVID-19: 3.800 de cadre didactice, imunizate în prima zi în care au beneficiat de centre separate

Ministrul Educației a afirmat că nu a identificat cazuri flagrante de încălcare a normelor sanitare în timpul cursurilor și a precizat că deciziile luate la nivelul ministerului cu privire la trecerea unor clase în mediul online ar fi prompte.

„Raportat la totalul elevilor, suntem sub media populației generale(n.r. referitor la numărul infectărilor în rândul elevilor, la 2 săptămâni de la începutul școlii). Asta nu înseamnă că nu există îngrijorare și repetăm solicitarea de respectare a măsurilor”, a adăugat ministrul.

Ministerul Educației a anunțat, pe 20 februarie, că 809 elevi și 638 de angajați din educație au fost confirmați cu COVID-19 în primele săptămâni de la începutul celui de-al doilea semestru.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *