Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Sorin Cîmpeanu: Elevii care aveau nota 6 înainte de online acum sunt de nota 4 / Primele teste de salivă sunt distribuite azi

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 25 noiembrie 2021

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi, 25 noiembrie, ce va face Ministerul pe care îl conduce pentru a se asigura că testele de salivă vor fi administrate corespunzător elevilor, indiferent de persoana care va face acest lucru – părintele sau cadrul didactic. Testele de salivă comandate de statul român au ajuns în ţară cu întârziere, fiind distribuite de urgenţă în teritoriu joi, 25 noiembrie.

Cîmpeanu a recunoscut că nu există nicio modalitate de a se asigura că testele sunt administrate corespunzător, întrucât nu există o obligativitate privind persoana care să administreze testele pe bază de salivă copiilor. În schimb, el face apel „la buna-credință” și promite că va găsi o soluție, împreună cu Ministerul Sănătății, care va fi condus de Alexandru Rafila (PSD).

„Neexistând obligativitatea testării, nu există posibilitate de a ne asigura (că sunt administrate corect – n.red.). Ce putem noi să facem – apel la responsabilitate pentru a se administra aceste teste, pentru a se anunța în timp și corect rezultatul, pentru că este interesul fiecărui copil și fiecărui părinte.

De asemenea, împreună cu Ministerul Sănătății, vom găsi foarte rapid, până când vor fi administrate primele teste, o cale de a promova simplitatea acestei administrări prin mesaje video ușor de înțeles.

De asemenea, am primit ofertă din partea colegilor de la universitățile de medicină și farmacie, de a sprijini un minim instructaj pentru administrarea testelor, prin intermediul medicilor, rezidenților și chiar studenților universităților de medicină”, a explicat ministrul Cîmpeanu joi, 25 noiembrie.

El a punctat că „atâta vreme cât nu există obligativitate privind această testare, nu se poate altfel decât apel la responsabilitate și bună credință”.

Totodată, Sorin Cîmpeanu a spus că va milita în continuare pentru testarea și vaccinarea copiilor, motivând că este important ca elevii să revină în bănci, întrucât pierderile în urma orelor online „se văd”.

„Aceste două lucruri (testare și vaccinare – n.red.) sunt în interesul derulării școlii cu prezență fizică, un lucru esențial pentru a diminua aceste pierderi. Am văzut opiniile experților internaționali în evaluare care ne-au arătat că elevii care aveau nota 6 înainte de online, acum sunt de nota 4. Ori asta este îngrijorător, asta conduce la abandon școlar, conduce la creșterea ratei de analfabetism funcțional”, a explicat el.

Puteți urmări itnegral declarațiile ministrului aici:

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW