Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Sorin Cîmpeanu, despre rezultatele concursului pentru directorii de școli: Mă așteptam la un procent de promovare mai mare

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 octombrie 2021

Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educației, a comentat sâmbătă, 16 octombrie, rezultatele concursurilor organizate pentru ocuparea funcției de director în școlile din România, unde 65,8% din candidați au reușit să promoveze proba scrisă.

Mă aşteptam să fie un procent de promovare mai mare, dar asta e, pentru posturile care nu vor fi ocupate, vom demara imediat ce se va încheia acest concurs încă un concurs. În cele din urmă, va trebui să avem directori în şcoli numiţi strict pe criterii profesioniste”, a declarat Sorin Cîmpeanu, sâmbătă, la Antena 3.

Ministrul interimar al Educației a explicat că proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcției de director a cuprins verificarea abilităților cognitive și de leadership, verificarea abilităților manageriale și verificarea cunoașterii reglementărilor din sistemul de educație din perspectiva aplicării.

Procent de promovare de 65,8%

Ministerul Educației a transmis vineri, 15 octombrie, că, din cei 9.110 de candidați validați pentru concurs, 5.676 au promovat proba scrisă, înainte de contestații, obținând cel puțin nota 7.

Județele cu cele mai bune rezultate sunt Cluj (93%), Sălaj (81%) și Mureș (78%)(…)Rezultate mai mici sau relativ egale cu 50% s-au înregistrat în județele Mehedinți (44%), Călărași (45,1%) și Satu Mare (50,3%)”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.

În Municipiul București au promovat proba scrisă 64% dintre candidați.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW