Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Sorin Cîmpeanu: Date parțiale arată că 2 din 3 angajați din învățământ sunt dispuși să se vaccineze împotriva COVID-19

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 ianuarie 2021

Datele parțiale dintr-un sondaj efectuat de Ministerul Educației arată că în jur de 66% din angajații mai multor școli din România sunt dispuși să se vaccineze împotriva COVID-19, potrivit lui Sorin Cîmpeanu. Ministrul Educației a precizat că există școli unde intenția este mai scăzută și susține că rezultatul sondajului nu condiționează decizia de deschidere a școlilor în data de 8 februarie.

Cu siguranță avem date parțiale. Sunt situații în care, dau exemplul unei universități, în primele 40 de minute de la deschiderea platformei raportul a fost 88% pentru vaccinare, 12% împotrivă. Avem multe unități de învățământ preuniversitare care s-au situat în prima perioadă undeva pe la 66%, deci 2 din 3 angajați doresc să se vaccineze. Avem și situații unde rata este mai scăzută. Nu o sa mă antepronunț. S-au făcut sondaje pe eșantioane limitate. Pe data de 15 ianuarie la orele 16 vom avea rezultatul exact al interogării cu privire la disponibilitate de vaccinare a fiecăruia dintre cei 340.000 de angajați ai sistemului de învățământ din România”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Libertatea.

Ministrul Educației susține că rezultatul sondajului nu condiționează deschiderea școlilor în data de 8 februarie.

Acest rezultat nu condiționează deschiderea școlilor. Dar fiecare profesor care se va vaccinar ar insemna o creștere a siguranței în școli pentru elevi și profesori”, a adăugat ministrul Educației.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW