Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Sorin Cîmpeanu: Dacă un elev prezintă simptome COVID-19 și nu vine la școală, nu i se pun absențe

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 4 februarie 2021

Ministrul Educației i-a sfătuit pe profesori să nu pună absențe elevilor care prezintă simptome de COVID-19 și nu vin la școală. Sorin Cîmpeanu le-a transmis inspectorilor școlari că adeverințele medicale în format electronic și cele eliberate la începutul primului semestru vor fi luate în considerare. 

Poate ar trebui mai clar precizate acele situaţii în care dacă elevul prezintă simptome recomandarea să fie inclusiv la nivelul ordinului de ministru comun mai clar, de a nu se prezenta în colectivitate. De asemenea, cred că este bine să precizăm că în situaţia în care prezintă simptome, nu se prezintă la şcoală, nu se pun absenţe sau absenţele sunt motivate”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, în videoconferinţa cu inspectorii şcolari.

Ministrul Educației a explicat, în mai multe rânduri, că elevii și profesorii care prezintă anumite vulnerabilități vor avea în continuare acces la învățământul online, în baza unui certificat medical.

Am anunţat deja de ieri, nu ştiu dacă face obiectul unui ordin de ministru, dar ca să vorbim toţi acelaşi lucru, adeverinţele medicale eliberate cu privire la vulnerabilităţile elevilor care le împiedică prezenţa fizică în şcoală în primul semestru rămân valabile. Nu trimiteţi copiii, părinţii pentru alte adeverinţe. Dacă acele adeverinţe au fost eliberate, spre exemplu, pe baza unei boli cronice, diabet, din păcate nu s-a vindecat de diabet între primul şi cel de-al doilea semestru. Nici elevul şi nici cadrul didactic. Deci adeverinţele pe primul semestru rămân valabile. O să introducem un articol conform căruia se vor lua în considerare adeverinţele în format electronic”, a precizat ministrul.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW