Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Sorin Cîmpeanu: Am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realităţi a programei de examene naţionale

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 5 februarie 2021 Etichete: , ,

Ministrul Educaţiei anunţă că a emis un ordin privind adaptarea programei de examene naţionale. 

Dacă vorbim de examene naţionale, am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realităţi a programei de examene naţionale, Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul, azi va fi publicată în Monitorul Oficial. Adaptarea s-a făcut ţinând cont de realităţile anului şcolar 2020-2021”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În cadrul unei întâlniri pe care ministrul Educației a avut-o cu mai multe sindicate din domeniu la începutul lunii ianuarie, s-a decis ca simulările Examenului Național și de Bacalaureat să fie susținute în acest an.

Susținerea examenelor naționale, cu prezență fizică, la datele planificate, pe baza unor tematici de examen adaptate/corelate cu materia predată și susținerea unor evaluări premergătoare examenelor, astfel încât să existe suficient timp pentru acțiuni remediale, focusate pe rezultatele analizelor/evaluărilor/simulărilor din care să rezulte nivelul cunoștințelor asimilate de către elevi”, potrivit unui comunicat de presă transmis pe 7 ianuarie de Ministerul Educației.

În anul școlar 2019-2020, simulările examenelor naționale au fost anulate în contextul pandemiei de coronavirus.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/sorin-cimpeanu-am-semnat-ordinul-de-ministru-pentru-adaptarea-la-realitati-a-programei-de-examene-nationale/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/sorin-cimpeanu-am-semnat-ordinul-de-ministru-pentru-adaptarea-la-realitati-a-programei-de-examene-nationale/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW