Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


Sorin Blejnar a fost condamnat la 5 ani de închisoare/ Ce spun procurorii care l-au anchetat

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 7 mai 2019 Etichete: , , ,

Sorin Blejnar a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru trafic de influență.

Dosarul a fost instrumentat de Giluela Deaconu și Mircea Negulescu, de la DNA Ploiești, ambii cercetați pentru represiune nedreaptă. Cauza a fost confirmată de Lucian Onea, fost șef DNA Ploiești.

Acuzațiile aduse lui Sorin Blejnar

Sorin Blejnar este fost șef al ANAF și considerat a fi apropiat al guvernării PDL. A fost trimis în judecată în anul 2016 pentru trafic de influență.

Procurorii spuneau că, în 2011, a acceptat 20% din valoarea unor contracte de achiziții care urmau sa fie încheiate cu ANAF. Rolul lui Blejnar ar fi fost să își exercite influența asupra unui subaltern cu atribuții în procesul de atribuire.

Ulterior, în noiembrie 2011-ianuarie 2012, a primit, împreună cu un alt funcționar, 13.172.520 lei. Lui Blejnar i-ar fi revenit 12.513.894 lei.

Sorin Blejnar a fost condamnat de prima instanță la 6 ani de detenție. În apel, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 5 ani de închisoare.

„Este o decizie extrem de nedreaptă, o decizie dată prin ignorarea tuturor probelor pe care le-am depus la dosar, o decizie în baza unui dosar făcut de celebrul Portocală, împotriva lui începându-se deja urmărirea penală in rem pentru represiune nedreaptă și pentru fabricarea de probe. Nu avem ce să comentăm, justiția așa a considerat. Eu consider că este nedreaptă, nu avem ce să facem. E o surpriză neplăcută cu implicații asupra mea, asupra familiei și asupra cunoscuților”, a declarat, pentru Mediafax, Sorin Blejnar.

Ancheta a fost realizată de procurori controversați

Ancheta a fost făcută de Giluela Deaconu și Mircea Negulescu, fiind confirmată de Lucian Onea. Între timp, Onea și Deaconu au fost revocați din DNA, iar Negulescu a fost exclus din magistratură. Cei trei sunt cercetați penal de Secția de anchetare a magistraților pentru represiune nedreaptă.

„Condamnarea definitivă scoate în evidență activitatea derulată în mod profesionist de către procurorii DNA Ploiești”, a declarat, pentru mainnews.ro, Lucian Onea.

„Din punct de vedere uman, nu mă pot bucura de necazul unui inculpat, chiar dacă a fost trimis în judecată de mine. Pe de altă parte, condamnarea definitivă dovedește faptul că procurorul sau organul de urmărire penală și-a desfășurat activitatea cu respectarea normelor de procedură penală și cu respectarea drepturilor din Convenția Europeană a Drepturilor Omului referitoare la dreptul la un proces echitabil, a spus Mircea Negulescu, într-o declarație pentru mainnews.ro.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW