Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Sondaje publicate după închiderea urnelor în Austria: Partidul cancelarului Nehammer, învins de formațiunea extremistă FPO

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 9 iunie 2024

Partidul Libertăţii din Austria (FPOe), de extremă dreapta, rivalul conservatorilor cancelarului Karl Nehammer, a obţinut o victorie clară în alegerile europene, având 27% din voturi, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne şi anunţate de postul public de televiziune ORF.

Partidul Popular (OeVP), de centru-dreapta, aflat la guvernare, s-a clasat pe locul al doilea, cu 23,5% din voturi, urmat de Partidul Social-Democrat, aflat în opoziţie, cu 23% din sufragii, potrivit primelor estimări.

Verzii, partenerul minoritar din coaliţia naţională de guvernare, au fost la egalitate pe locul trei cu liberalii de la Neos, cu 10,5%.

Proiecţiile sunt în mare parte în concordanţă cu sondajele de opinie care au precedat scrutinul, menţionează POLITICO.

Teama de ascensiunea rivalilor de extremă dreapta a fost citată ca principal motiv pentru care conservatorii cancelarului Nehammer şi-au înăsprit discursul antiimigraţie şi au pus piedici acceptării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen de liberă circulaţie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii