Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


SONDAJ UNSAR la 47 de ani de la cutremurul din 1977: Peste jumătate dintre români sunt îngrijoraţi că un cutremur le-ar putea afecta locuința / La nivel național, doar una din cinci case este asiguartă

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 4 martie 2024

Peste jumătate dintre români sunt îngrijorați că un cutremur sau un incendiu le-ar putea afecta locuinţa, relevă un sondaj lansat de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) luni, 4 martie, la 47 de ani de la cutremurul din 1977, în urma căruia și-au pierdut viața aproximativ 1.500 de oameni și alți 11.000 au fost răniți. La nivel național, doar una din cinci locuințe este asigurată. Practic, doar 20% dintre români ar beneficia de protecția oferită de o poliță de asigurare pentru locuință, comparativ cu o medie europeană de circa 65%.

În primele 9 luni ale anului trecut, companiile de asigurări au achitat despăgubiri de peste 119,2 milioane lei în baza asigurărilor pentru locuințe, în creștere cu 61% față de valoarea achitată în aceeași perioadă a anului 2022 (74,1 milioane lei).

14 milioane de români locuiesc în zone de hazard seismic moderat sau ridicat, ceea ce înseamnă aproape 70% din populație, arată datele Institutului Național de Statistică.

“În condițiile în care doar 1 din 10 români ar fi pregătit financiar în cazul unui dezastru care i-ar afecta locuința, este esențial să ne informăm și să apelăm la soluții complete de asigurare prin care să ne protejăm locuințele”, a declarat Alina Bărbulescu, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăți în cadrul UNSAR.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW