Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Sondaj Sociopol pentru Primăria Capitalei: Nicușor Dan, primul în intenția de vot. Piedone și Firea sunt la egalitate

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 29 aprilie 2024

Actualul primar general, Nicușor Dan, este pe primul loc în preferințele electoratului pentru alegerile pentru Primăria Capitalei, cu 37% din intenția de vot, urmat de Cristian Popescu Piedone (PUSL) și Gabriela Firea (PSD), fiecare cotat cu 22%, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Sociopol.  

Pe următoarele poziții se află, Sebastian Burduja (PNL), cu 11%, și Mihai Enache (AUR), cu 7%.

Palada: „Nicușor Dan are toate șansele să rămână în continuare primarul Bucureștiului”

În opinia sociologului Mirel Palada, directorul Sociopol, Cristian Popescu Piedone și Gabriela Firea concurează pe același tip de electorat, iar dacă unul dintre cei doi nu se retrage, Nicușor Dan are toate șansele să obțină un nou mandat.

„Nicușor Dan, deși începe să scadă sub 40%, este de departe pe primul loc și are toate șansele, în configurația actuală, să rămână în continuare primarul Bucureștiului. Sebastian Burduja nu reușește să-i smulgă lui Nicușor Dan decît 11% din bazinul comun de votanți anti-PSD / progresiști și nu prezintă semne că poate crește mult mai mult de-atât, să-l scadă pe Nicușor Dan și să-i amenințe mandatul. De partea cealaltă a spectrului ideologic, cei doi candidați din zona pesedisto-conservatoare, Cristian Popescu Piedone (PU-SL) și Gabriela Firea (PSD), își împart în mod egal voturile, ușor peste 20%. Cît timp vor exista doi candidați care să se suprapună pe acest bazin electoral pesedisto-conservatori, nici unul din ei nu are vreo șansă să treacă semnificativ de pragul de 30% și să-l prindă pe Nicușor Dan din urmă”, a arătat Mirel Palada, directorul Sociopol.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW