Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Sondaj INS: Managerii anticipează noi scumpiri în construcții și servicii

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 29 august 2022

Managerii din construcții și servicii preconizează o creștere accentuată a prețului lucrărilor de construcții și a prețurilor de vânzare sau de facturare ale prestărilor de servicii până în octombrie, se arată într-un sondaj al Institutului Național de Statistică (INS), de luni, 29 august. 

Pe de altă parte, se estimează o relativă stabilitate a numărului de angajați din sectoarele industriei prelucrătoare, construcții și servicii. În ceea ce privește comerțul cu amănuntul, managerii preconizează o creștere moderată a numărului de angajați.

Sondajul INS indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii mai multor fenomene, și nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic.

Industria prelucratoare

Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei. Referitor la numărul de salariaţi, se estimează relativă stabilitate. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere în următoarele trei luni.

Construcții

Potrivit estimărilor din luna august 2022, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni o relativă stabilitate a volumului producţiei. Totodată, managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi. În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere accentuată a acestora.

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţului cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creștere moderată a activităţii economice. De asemenea, volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată, preeconziează aceștia.

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi și creștere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul.

Servicii

Conform estimărilor din luna august 2022, cererea de servicii va cunoaşte relativă
stabilitate în următoarele trei luni, spune INS după analizarea răspunsurilor managerilor. Se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi.

Totodată, conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 62859 more Information on that Topic: mainnews.ro/sondaj-ins-managerii-anticipeaza-noi-scumpiri-in-constructii/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 57921 additional Info to that Topic: mainnews.ro/sondaj-ins-managerii-anticipeaza-noi-scumpiri-in-constructii/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW